Paní Jermanová, ten podnikatel Horáček je nebezpečný, slyšela prý hejtmanka ze všech stran. Nic jsem o něm nevěděla, trvá na svém

01.10.2018 17:48

Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová má problémy. Dle MF Dnes ji upozorňovali na podezřelé podnikatelské aktivity Tomáše Horáčka vysoce postavení činitelé z krajských nemocnic. A hejtmanka přitom odmítla, že by něco o aktivitách tohoto podnikatele věděla. Ukazuje se, že ten, kdo měl regulérnost zakázek hlídat, Horáčka prosazoval, informuje MF Dnes.

Paní Jermanová, ten podnikatel Horáček je nebezpečný, slyšela prý hejtmanka ze všech stran. Nic jsem o něm nevěděla, trvá na svém
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Zbyněk Chotěborský byl dle informací MF Dnes generální sekretář Asociace středočeských nemocnic a člen představenstva včech pěti krajských nemocnic. Byl odvolán po textu MF Dnes, který prý na jeho propojení s Horáčkem upozorňoval. Což bylo údajně týden po policejním zásahu proti Horáčkovi. Robert Bezděk, radní za ANO se vyjádřil: “”Chtěl bych důrazně konstatovat, že se ani jeden z ředitelů nemocnic na vedení kraje ani na mne v minulosti s takovou informací neobrátil . Nikdo nám neřekl, že jsou ředitelé tlačeni k úpravě veřejných zakázek. Nerozumím, proč tak neučinili.” Důvodem pro odvolání Chotěborského byly prý neshody a komunikační problémy. Dle MF Dnes toto prohlášení vyvolalo mezi řediteli nemocnic pobouření. Ale pracovníci nemocnic prý tvrdí, že vzhledem k možné odplatě od kraje budou hovořit jen pod podmínkou anonymity.

Anketa

Cítíte se na ulicích svého města (své obce) bezpečně?

23%
77%
hlasovalo: 4474 lidí

Jak Chotěborský vytvářel nátlak prý ukazuje mail, ve kterém se vední kolínské nemocnice táže na radu, jak postupovat. Chotěborský se prý snažil změnit zadávací dokumentaci již představenstvem schválené smlouvy. Zakázka by po změnách byla specifikována na jednu firmu. Odpovědost by přitom nesli právě členové představenstva. Prý o tom na kraji věděli, ale žádná reakce nepřišla, prohlásil anonymní vysoký manažer nemocnice.

Chotěborský se prý bránil, že standardně připomínkoval zadávací dokumentaci. Radní Bezděk podle MF Dnes také nevidí na postupu Chotěborského nic závadného.  Prý nebyl důvod hejtamku Jermanovou informovat. “Dostaly se ke mně pouze stížnosti na styl komunikace pana Chotěborského. Požádala jsem pana radního, aby tomu věnoval pozornost,” řekla Jermanová.

Prý to není poprvé, kdy se Chotěborský snažil tlačit na vedení nemocnic. Podle přepisů konverzací, které má MF Dnes se také snažil v kladenské nemocnici podsunout změněnou zadávací dokumentaci k zakázce na pojízdné rentgeny. Kontakty Horáčka s Chotěborským jsou prý také doložitelné, měl přivést pracovníka benešovské nemocnice na schůzku s ním v OC Chodov. Chotěborský s Horáčkem měli podle třetího účastníka schůzky tlačit, aby technické specifikace byly dle jejich představ. Kvůli nedůvěře k vedení kraje se vedení nemocnic prý nakonec rozhodlo řešit věc schůzkou s ministrem zdravotnictví, Adamem Vojtěchem za ANO. K té mělo dojít těsně před zásahem policie na konci června.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…