Paní po operaci srdce uklízí za 50 Kč na hodinu. Doktor Pollert má vzkaz pro všechny na dávkách

04.07.2023 16:18

MONITORING SÍTÍ Lékař a olympijský vítěz Lukáš Pollert vyjádřil na sociální síti názor, že sociální dávky už nejsou potřeba. Jestliže totiž může pracovat i jeho pacientka s jejím stavem, tak mohou pracovat všichni.

Paní po operaci srdce uklízí za 50 Kč na hodinu. Doktor Pollert má vzkaz pro všechny na dávkách
Foto: Jiří Hroník
Popisek: MUDr. Lukáš Pollert, lékař Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní péče 2. LF UK a Fakultní nemocnice v Motole

Zaměstnaných je v současné době 75,9 % z celé populace a nezaměstnaných 2,5 %. Míra zaměstnanosti se z minulého roku na tento zvýšila o 0,7 procentního bodu.

Lékař a někdejší olympijský medailista Lukáš Pollert uvádí na sociální síti tweet, že se svou pacientkou nedávno mluvil o její práci. Pacientka dělá uklízečku v kancelářích různých firem. Vydělá si 50 Kč za hodinu, což lékaře Lukáše Pollerta vcelku překvapilo. Pacientka navíc říkala, „že to bude muset omezit, protože to srdce a tak“.

„Nedávno jsem si povídal s pacientkou po operaci srdce, kde pracuje a tak. Dělá uklízečku v kancelářích různých firem. 50 Kč za hodinu! Docela mě to překvapilo. Říkala ale, že to bude muset omezit, protože to srdce a tak,“ napsal Pollert.

Lukáš Pollert promlouvá

„Myslím, že to je jasné sdělení všem lidem, komunitám a etnikám, že se nemusí ostýchat a začít pracovat. Už není prostor pro jakési sociální dávky. A pokud stát tyto poskytuje, krade je i paní po náhradě aortální chlopně,“ pokračoval.

Upozorňuje kverulanty na to, že hodinová mzda pacientky ho také překvapila, a proto si myslí, že „máme ještě rezervy.“

„Myslím, že to je jasné sdělení všem lidem, komunitám a etnikám, že se nemusí ostýchat a začít pracovat,“ říká Lukáš Pollert.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Spousta nemocných lidí pracuje,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNávštěvník99 , 04.07.2023 17:08:58
nemá jinou volbu, jak přežít. Nikdo ale už neříká, že řada nemocných lidí dojde do práce, tam i na zkrácený úvazek odvede práci a když se vrátí domů nejsou schopni se únavou či bolestmi hnout. Do druhého dne se trochu dají do kupy a znovu se doplazí nějak do práce. Co je to za život? Dělat za pár drobných, pak nebýt schopen se únavou a bolestmi hnout? Takto přežívá mnoho lidí s částečnou invalidkou nebo nemocní v důchodu, protože by z důchodu nepokryly základní životní potřeby. Spíše je to ostuda poslanců a vlády, že něco takového dopustí, ještě důchodce a invalidy okrade a dá je na roveň živelné pohromy. Hlavně, že sobě přidají desítky tisíc.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Mrazivé: Fico tušil, co se stane

17:46 Mrazivé: Fico tušil, co se stane

Jen čekám, kdy se tato frustrace přetaví ve vraždu. Toto řekl Robert Fico o voličích Progresivního S…