Parkanová, verze 2.0. Tejc se znovu pustil do ministryně Peake

14.12.2012 22:54

O kontroverzním rozhodnutí novopečené ministryně obrany Karolíny Peake (LIDEM) odvolat svého prvního náměstka Vlastmila Picka a naopak jmenovat nové tři lidi, byla řeč v Událostech, komentářích. Tam se poslanec ČSSD Jeroným Tejc na ministryni opět rozhořčil a prohlásil, že si Peake zřejmě opět prosadí své, kdežto Picek si bude muset hledat nové uplatnění.

Parkanová, verze 2.0. Tejc se znovu pustil do ministryně Peake
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeroným Tejc

Podle sociálního demokrata Jeronýma Tejce je ministerstvo obrany v ohrožení stability od chvíle, kdy do něj vstoupila Peake, jež o obraně nic neví. To samé Tejc mínil na nově jmenovaného vedoucího poradců Pavla Kotrbu.

Parkanová verze 2.0

„Jsem přesvědčen, že Peake bude plnit roli Parkanové, taková verze 2.0,“ řekl. Navíc si myslí, že důvody k odvolání Picka jsou zástupné. Šéf kabinetu Nečas si tak podle poslance bude hledět svého, aby zůstal premiérem, Peake si prosadí své a Picek, ten si bude hledat další uplatnění.

Poslanec David Šeich (ODS) si ale nemyslí, že by měla být Peake z ministerstva odvolána. Takové „harakiri“ by se hned dělat nemělo, prohlásil. Místo toho by si měla poskládat tým z odborníků, a to velmi rychle. „Premiér by si měl zjednat pořádek,“ řekl hned několikrát Šeich s tím, že je to především na domluvě mezi ministryní a premiérem.

Občanští demokraté podle Šeicha nebudou primárně požadovat, aby jejím náměstkem byl někdo z ODS. Měl by to být především člověk, jenž dokáže resort obrany stabilizovat. „Budeme chtít mít vliv a mluvit do toho, aby se resort posunul dopředu,“ shrnul své požadavky poslanec s tím, že věří, že se nakonec mezi premiérem a Peake shoda najde.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Markéta? Ne nejostřejší tužka v penále, ale skromná. Zato teď.“ Pekarové zatápějí exčlenové TOP 09

16:44 „Markéta? Ne nejostřejší tužka v penále, ale skromná. Zato teď.“ Pekarové zatápějí exčlenové TOP 09

Odvolání Heleny Langšádlové mělo být důsledkem panického strachu Markéty Pekarové z bývalého předsed…