Paroubek ohrožuje zdraví lidí v Ústeckém kraji, tvrdí šéf nemocnic

27.08.2012 15:26

Ústecké Krajské zdravotní má hrozit insolvenční řízení a to prý díky Jiřímu Paroubkovi. Společnosti se ale podle slov šéfa jejího představenstva nikdy nevedlo ekonomicky tak dobře jako nyní. Za vším údajně vězí předvolební boj a snaha zdiskreditovat ČSSD.

Paroubek ohrožuje zdraví lidí v Ústeckém kraji, tvrdí šéf nemocnic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studentky lékařské fakulty

„Zdraví nade vše. Praví známé lidové rčení. Přesto se našla politická strana, která se zřejmě neštítí zdraví občanů Ústeckého kraje ohrozit – Paroubkova NS-LEV 21. Alespoň to v souvislosti se zahájeným insolvenčním řízením Krajské zdravotní naznačují média,“ píše ve vyjádření pro server ParlamentníchListů.cz předseda představenstva Krajské zdravotní, a.s. Radek Scherfer.

Nejdřív vytvořit kauzu, pak na ni v rámci kampaně upozorňovat…

Představitelé strany NS-LEV21 v čele Labské investiční podle jeho slov podali insolvenční návrh a důvody k tomuto prý kroku mohou být dva. „V minulém týdnu uvedla Bezpečnostní informační služba ve své výroční zprávě, že v České republice operují organizované skupiny, které se zmanipulovanými insolvencemi snaží obohatit,“ nabízí jeden z možných důvodů předseda představenstva.

„Druhým důvodem, zřejmě pravděpodobnějším, je poškodit ČSSD před krajskými volbami. Podání insolvenčního návrhu má totiž pomoci Jiřímu Paroubkovi, aby na své pravidelné tiskové konferenci měl nové téma a mohl před novináři kritizovat Krajskou zdravotní, a to přesto, že se jí ekonomicky nikdy nevedlo tak dobře jako teď,“ uvádí jednoznačně Scherfer.

Touha dostat se znovu k moci je prý nepřekonatelná

Ten míní, že ať už je důvod jakýkoli, lidé spojení s Jiřím Paroubkem se snaží podvodně ohrozit zdraví občanů Ústeckého kraje. Takové jednání podle Scherfera nelze nazvat jinak, než insolvenčním (politickým) hyenismem a touha některých bývalých premiérů dostat se opět k moci zřejmě nezná hranice. Těmto politikům ale prý v žádném případě nejde o lidi.

„Vyzývám tyto pseudopolitiky: Vyjměte Krajskou zdravotní ze svých předvolebních her a nechte nás v klidu pracovat. Nestrašte naše zaměstnance a obchodní partnery řečmi o insolvenci, nevyhrožuje tím, že budou naši zaměstnanci bez mezd a naši spoluobčané bez zdravotní péče!“ dodává v prohlášení šéf představenstva ústecké Krajské zdravotní.

Paroubek má vážné obavy

Předseda Národních socialistů LEV 21 Jiří Paroubek nezvedal telefon. Ve svém nedávném tiskovém prohlášení ale napsal, že když slyší o skvělé ekonomické situaci Krajské zdravotní, má prý vážné obavy.

„Připomínám, že po odchodu Petra Bendy z vedení společnosti se její hospodaření rapidně zhoršilo a na konci minulého roku se společnost dostala fakticky do provozní ztráty. Jako ekonom bych si v takové situaci nikdy nedovolil hovořit o vynikající finanční kondici podniku,“ napsal v prohlášení Paroubek.

Bezvýznamné straničky razí špinavou cestu

Šéf představenstva Krajské zdravotní to však pro ParlamentníListy.cz označil za počátek nečisté volební kampaně. „Jde o začátek předvolebního boje, kdy se na sebe bezvýznamné politické subjekty snaží takto špinavou cestou upoutat pozornost. Považuji to za značně šikanózní krok ze strany Labské investiční,“ řekl redakci Radek Scherfer.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…