Paroubek vyzval levici k podpoře ČSSD v boji s restitucemi

13.08.2012 17:40

Někdejší předseda ČSSD Jiří Paroubek dnes jménem své strany NS-LEV 21 podpořil sociální demokracii v souvislosti s církevními restitucemi. Vyzval také "síly politické levice", především stranu SPOZ dalšího expředsedy ČSSD Miloše Zemana a KSČM, aby se k jeho vyjádření solidarity připojily. Jen tak je podle Paroubka možné ukončit zastrašování a ostrakizování ČSSD ze strany pravice.

Paroubek vyzval levici k podpoře ČSSD v boji s restitucemi
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Jiří Paroubek v Partii televize Prima

"Nebudeme se tetelit radostí, pokud je jeden z našich politických soupeřů veřejně lynčován," napsal v prohlášení Paroubek. Především církevní představitele minulý týden pobouřil billboard na němž je nápis "ODS a TOP 09 chtějí darovat církvím 134 miliard" u obrázku modré ruky předávající pytel druhé ruce, zřejmě duchovního. Církve kampaň ostře zkritizovaly a přirovnaly ji k nacistické a komunistické propagandě.

Podle Paroubka ale tento billboard, který si prý pravice vzala jako záminku k útoku, nedělá nic jiného, než že připomíná hlavní fakta zamýšlené vládní podoby církevních restitucí. Útoky na ČSSD kvůli této reklamě jsou podle Paroubka navíc jen dalším příkladem "nenávistné kampaně pravice, pravicových médií a pravicových novinářů".

"Tyto útoky se ve velmi pravidelné periodicitě opakovaly pod nejrůznějšími záminkami v době, kdy jsem vedl tuto politickou stranu," poznamenal dnes v prohlášení někdejší předseda ČSSD.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…