Partii na Primě opanuje Kalousek

05.01.2014 6:40

Hostem nedělní Partie FTV Prima bude první místopředseda TOP 09 a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek. Z pozice jednoho z nejvýraznějších představitelů opozice zhodnotí postup jmenování příští vlády a to, jak si při něm počínají prezident Miloš Zeman a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Stranou nezůstane ani ekonomická situace země, na které se posledních sedm let spolupodílel jako ministr financí.

Partii na Primě opanuje Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

První místopředseda TOP 09 se netají tím, že nesouhlasí se způsobem, jakým prezident Miloš Zeman vykonává mandát prezidenta. Co tedy říká na apel, jenž zní z Hradu, že ministři příští vlády by měli být především odborníci? A jak hodnotí vládu v demisi premiéra Jiřího Rusnoka po měsících jejího fungování? Připomeňme, že sám Rusnok své ministry vychválil za to, že se jim údajně podařilo znovu nastartovat čerpání evropských dotací anebo za to, že sestavili dobrý rozpočet.

Kalousek tento rozpočet naopak zkritizoval a při debatě ve sněmovně poukázal na to, že je mnohem méně zaměřen na podporu vědy a výzkumu, zatímco má pomoci potravinářskému průmyslu, podle Kalouska konkrétně předsedovi hnutí ANO miliardáři Andreji Babišovi. Nabízí se však také jiná otázka. Česká ekonomika na tom stále není nijak zvlášť dobře, oblast investic do výzkumu nevyjímaje. Cítí za to coby bývalý ministr financí spoluzodpovědnost?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…