Peake a poslanci kolem ní jsou slušní lidé, je přesvědčen Gazdík

18.04.2012 19:54

Petr Gazdík je přesvědčený, že Karolína Peake je slušný člověk v politice a rád by spolupracoval s její platformou. Pokud se jí však nepodaří získat dostatečný počet členů, je předseda poslaneckého klubu TOP 09 odhodlán jít do předčasných voleb. Nad koalicí s VV stále ještě hůl sice neláme, ale moc šancí jí nedává.

Peake a poslanci kolem ní jsou slušní lidé, je přesvědčen Gazdík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Vláda se blíží k ukončení trojkoaličního projektu. „Nevíme, kdo je kdo ve Věcech veřejných,“ říká Petr Gazdík, předseda poslaneckého klubu TOP 09-STAN. Podle něj je stále ještě otázkou, zda VV nevyženou ze svého středu Víta Bártu. Pokud ano, může spolupráce s Věcmi veřejnými pokračovat.

Pokud spolupráce s Věcmi veřejnými bude ukončena, hodlá Petr Nečas hledat bezpečnou vládní většinu u renegátů Karolíny Peake. Komu by vlastně byli lidé formálně zvolení za Věci veřejné a hlásící se k programu této strany zodpovědní, zůstává nejasné.

Pokud se nenajde potřebná většina, pojďme do předčasných voleb, burcuje Gazdík

„Pokud by to bylo alespoň deset lidí, tak by mohli založit poslanecký klub, který by měl svého předsedu. S tímto klubem by se pak mohlo jednat,“ vysvětluje Gazdík.

Podle něj se bude muset tak jako tak měnit koaliční smlouva. V případě, že by se potřebná většina našla u platformy Karolíny Peake, tak by se smlouva dohadovala právě s ní. „Pokud se nenajde potřebná většina, tak pojďme do předčasných voleb,“ burcuje Gazdík.

Jak by vypadala vláda s poslanci, kteří by měli dva roky do konce svého politického působení by mohlo vést k prokorupčnímu jednání. „Jak znám Karolínu Peake a poslance, kteří se k ní přidali, jde o slušné a čestné lidi,“ tvrdí Gazdík, který si nemyslí, že by její platforma byla skrze místa ve sněmovně vydíratelná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…