Peake prý Zemanovi ověřené podpisy klidně přinese. Jen až řekne kdy, vtipkovala

25.07.2013 19:21

Prezident Miloš Zeman se vyjádřil, že pokud vláda Jiřího Rusnoka nedostane důvěru, druhou šanci může dostat pravicová koalice. Požaduje však 101 notářsky ověřených podpisů poslanců. Předsedkyně LIDEM Karolína Peake v tom nevidí problém.

Peake prý Zemanovi ověřené podpisy klidně přinese. Jen až řekne kdy, vtipkovala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolina Peake

„Nemám problém s tím, stejnou věc, kterou jsem již jednou podepsala, podepsat i před notářem,“ uvedla Karolína Peake v Impulsech Václava Moravce. Přitom šéfka sněmovny Miroslava Němcová už požadavek Miloše Zemana odsoudila.

Peake k názoru Němcové má pochopení, uznává, že taková žádost zní zvláštně. Ale nevidí v tom velký problém. „Pokud ty podpisy máme, tak bych se pouze pana prezidenta zeptala, kdy to chce,“ dodala žertem. Příští týden by se měla s Němcovou neformálně sejít.

Bývalá vicepremiérka pro boj s korupcí v pořadu okomentovala i probíhající kauzu. „Nesmíme zapomínat na to, že také nebyla dosud dořešena otázka skandálu, který nastartoval pád vlády Petra Nečase, tedy skandálu okolo zneužívání Vojenského zpravodajství Janou Nagyovou. Já osobně to považuji za daleko závažnější část celé té kauzy, celého toho problému, než je ona otázka trafik, která je trochu diskutovanější,“ dodala Peake.

Téma trafik moderátor vytáhl i v souvislosti s budoucností Karolíny Peake – co hodlá dělat po politické kariéře? „Až skončí toto volební období a já skončím v politice, pokud poté přijde nějaká nabídka na pozici, kterou bych byla schopna vykonávat, tak ji samozřejmě budu zvažovat. Ale nesmí to být něco za něco, nesmí to být: Teď odhlasuješ tohle, třeba důvěru této vládě, nedůvěru této vládě, něco podepíšeš, nepodepíšeš, a potom my ti přiklepneme tohle,“ odpověděla.

Momentálně ale nad ničím konkrétním nepřemýšlí. „Žádnou nabídku nemám, o žádnou pozici jsem si neřekla a já doufám, že doklepu toto volební období,“ dodala Peake.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…