Peake se zachovala nemravně, už ji neznám, udeřil Kalousek

09.08.2013 13:22

Exministr financí Miroslav Kalousek se v rozhovoru pro server Lidovky.cz ostře vypořádal s někdejší vicepremiérkou Karolínou Peake (LIDEM). Zdůraznil také, že TOP 09 bude vždy bojovat proti snahám omezit liberální demokracii. Nakonec promluvil o svém nástupci ve funkci ministra Janu Fischerovi.

Peake se zachovala nemravně, už ji neznám, udeřil Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr financí a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Karolína Peake odešla ze sněmovny s tím, že pravicová 101 už stejně neexistuje. Miroslava Kalouska proto počínaje tímto okamžikem přestalo konání bývalé vicepremiérky zajímat. „Přijde mi naprosto pokrytecké tvrzení, že když se někdo chová nemravně, já se budu chovat také nemravně. Je to samozřejmě možný přístup. Ale je to přístup, který mi do značné míry znemožňuje další komunikaci," říká první místopředseda TOP 09.

Stop autoritářským tendencím

Chce se teď zaměřit spíše na nadcházející volby. Na programu sice TOP 09 pracuje setrvale, ale nyní bude třeba veškerou práci urychlit. Nijak si přitom nedělá hlavu z toho, že prezident Miloš Zeman se již od ledna vymezuje právě proti němu. Hloupé billboardy mu prý nevadí. Nepočítá s tím, že by se v ulicích českých a moravských měst objevily plakáty na oplátku varující proti před prezidentem Milošem Zemanem. Zdůrazňuje ale, že TOP 09 bude bojovat proti komukoliv, kdo se bude pokoušet o změnu liberálně demokratického režimu v režim autoritářský.

„Proti tendencím změnit liberální parlamentní demokracii v autokratický režim a v důsledku omezit osobní práva každého, proti tomu budeme zápasit vždycky," varuje druhý muž TOP 09.

Fischerovo počínání nemusí mít na rozpočet žádný vliv

Nakonec se vyjádřil i ke státnímu rozpočtu. Právě kvůli němu přesvědčoval již včera své kolegy ve sněmovně k tomu, aby byla sněmovna rozpuštěna co nejrychleji. Aby mohla nová politická reprezentace sestavit rozpočet podle svých představ, neboť jde o zásadní politické dílo. Počínání ministra financí Jana Fischera z tohoto hlediska nemusí mít prakticky žádný vliv.

„Dva tři týdny rozpočtového provizoria nejsou problém. Pokud je jasné, že bude rozpočet v dohledné době schválen," uzavřel své vystoupení exministr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…