Peake už ve vládě nemá co dělat, myslí si diváci OVM

25.11.2012 9:25

Tématy dnešního vydání pořadu Otázek Václava Moravce na ČT budou zejména přímá volba prezidenta a boj vlády proti korupci. Hlavním hostem bude Karolína Peake, předsedkyně strany LIDEM, vicepremiérka a předsedkyně Vládního výboru pro koordinaci boje s korupcí. Diváci se ale na její vystoupení příliš netěší.

Peake už ve vládě nemá co dělat, myslí si diváci OVM
Foto: LIDEM
Popisek: Předsedkyně strany LIDEM – liberální demokraté Karolína Peake

 

Svědčí o tom reakce na sociálních sítích, které se vesměs shodují: Peake už bylo dost. „Jen omele ty své fráze, nemá vlastní názor a ani neumí mluvit,“ myslí si jedna z divaček. „Paní Peake je nesestřelitelná. Ale možná pohovoří i o vlastní zkušenosti s prodejem vily v Tróji. Jinak se pochopitelně ochotně vyjádří ke všemu,“ přidává se další divák.

Mnoho negativních ohlasů se opírá zejména o její stranu LIDEM, která podle názoru mnohých nemá ve vládě co dělat.  „Peake a podvodem vzniklá strana Lidem? Kdyby se prověřovaly podpisy pod peticí na vznik Lidem, ubylo by jich tak 70% a tato strana by nebyla vůbec registrována!“ domnívá se jeden z uživatelů Facebooku.

A jiný jde ještě dál: "Peak je pro mě nový symbol toho nejhoršího a nejodpornějšího marasmu v politice. Ona není politička, nikdy jí nebyla a také nikdy nebude. Protože „mravní špína“ jako ona do politiky nepatří a po parlamentních volbách to pozná. Je to parazit a prospěchářka, která se ve vládě drží jen pro svůj blahobyt a zabezpečení se. Nikdo žádný spolek o 100 lidech se směšným názvem LIDEM nevolil, tak co tam dělá? Jakým právem tam je, ptám se?“

Mluvit se bude i o veřejných zakázkách

Dalšími hosty pořadu bude Václav Henych ze Státní volební komise, David Ondráčka, šéf české Transparecny International, a Petr Bouchal z londýnského The Institute for Government. Tématem tak bude i zákon o státní službě, podmínky pro zadávání veřejných zakázek, fungování firem se státní účastí a korupční potenciál v této oblasti nebo stav policie, státního zastupitelství a soudů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky pátrání po její minulosti seznám…