Pedofilové na Prague Pride? Co si mají počít, když zjistí, že je přitahují děti, zamýšlí se advokátka

14.08.2019 8:47

Advokátka Monika Čírtková v poslední době progresivně liberální kruhy skutečně nešetří. Nedávno sepsala brutální výsměch časopisu Respekt a nyní se zaměřila na další ikonu jejich politického směru, festival sexuálních menšin Prague Pride.

Pedofilové na Prague Pride? Co si mají počít, když zjistí, že je přitahují děti, zamýšlí se advokátka
Foto: Vít Hassan
Popisek: Duhový průvod Prahou v rámci festivalu Prague Pride, který přibližuje život leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů

Pustila se totiž do boje za skupinu, která i zastáncům průvodu přijde příliš kontroverzní a raději o ní taktně mlčí. „Tohle je kontroverzní téma, ale já se ho nebojím. Protože upřímně řečeno, kdybychom čekali, až jej zvedne některý z ušlechtilých sluníčkových politiků, kteří se dojímají nad vlastní tolerancí k menšinám, nedočkáme se asi nikdy,“ dodala na svém facebookovém profilu.

Anketa

Jaký máte názor na Jaroslava Foldynu?

hlasovalo: 16701 lidí

Skupinou, na kterou se zaměřila, jsou pedofilové. Prague Pride se totiž účastnili i fanoušci této sexuální úchylky, aktuálně postavené mimo zákon. Advokátka popisuje, jak se před několika lety dozvěděla o existenci Československé pedofilní komunity, zkráceně ČEPEK.

Čírtková prozrazuje, že jí skupina od začátku zaujala tím, že neprojevovala přílišnou touhu exhibovat na přehlídkách, ale spíše šířit osvětu. „Snaží se diskrétně pomáhat lidem, zejména mladým, kteří u sebe tuto sexuální abnormalitu zjistí,“ dodává k činnosti pedofilní komunity.

Pak se advokátka vážněji zamýšlí nad tím, že dodnes nevíme, jak sexuální úchylky vznikají, a v případě všech těchto úchylek vycházíme z toho, že se tak lidé prostě rodí a nemohou s tím nic dělat.

„Co si má potom počít, když si v době dospívání - zřejmě s žádným nadšením - uvědomí, že jej přitahují děti? A že bude hodně těžké tyto touhy v budoucnu ovládnout a udržet v mezích zákona a v mantinelech lidských a společenských?,“ zamýšlí se advokátka.

ČEPEK podle ní představuje „zodpovědnější část pedofilů“, kteří nechtějí dětem ubližovat a snaží se svou úchylku odklonit nějakým neškodným směrem.

„Mějme na paměti, že viníky podstatné části případů zneužívání dětí nejsou pedofilové, ale lidé s normální sexuální orientací, kteří dítě berou jako náhradní objekt, často pro jeho snadnou dostupnost, bezbrannost, důvěřivost, i nedostatečnou ostražitost dospělých,“ dodává.

Účast komunity ČEPEK na Prague Pride přijde Čírtkové jako dost nešťastná. Skupina, která se s výbušným tématem snaží vyrovnat diskrétně, by se podle ní neměla spojovat s akcí, která naopak stojí na předvádění. Navíc když pedofilové jsou velmi snadným cílem diskreditace.

Diskrétní pedofilové, kteří se snaží se svou úchylkou bojovat, a ne ji vystavovat na odiv, by si podle ní měli uspořádat vlastní akci, úplně jiného typu. „I tady rozlišujme, co je ještě přijatelné a co už nikoliv. Osvěta, pomoc, podpora v těžké situaci? Určitě ano. Prosazování vlastních požadavků, například u nás kulturně zcela nepřijatelného významného snížení věku pro sexuální aktivity? V žádném případě,“ vzkazuje kategoricky právnička.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…