Pellegrini jako Zeman, rozebírá Hampl. A poučení pro Babiše

07.04.2024 9:14

Pellegrini zvítězil i přesto, že za Korčokem stály globalistické síly, říká sociolog Petr Hampl. Pellegrinimu se podařilo zvítězit „nad velkými penězi, velkými médii a velkou byrokracií“. Hampl předpokládá, že výsledek slovenských voleb ovlivní i politickou atmosféru v České republice, přičemž vládní reakce by mohla přispět k další polarizaci politické scény.

Pellegrini jako Zeman, rozebírá Hampl. A poučení pro Babiše
Foto: Screen: XTV
Popisek: PhDr. Petr Hampl, Ph.D., sociolog

Sociolog Petr Hampl krátce rozebral výsledek slovenských voleb, kde Peter Pellegrini zvítězil nad Ivanem Korčokem s 53,12 % hlasů.

„Pellegrini a s ním spojená politická skupina dokázali porazit favorizovaného Ivana Korčoka, za kterým se sjednotily veškeré globalistické síly. Porazili velké peníze, velká média a velkou byrokracii,“ píše sociolog Hampl.

Upozornil na skutečnost, že dle výzkumů i sázkařů měl mít navrch Korčok. Pellegriniho tým však vedl úspěšnou kampaň, jež dle jeho názoru přetvořila volby na referendum o zapojení do „již prohrané“ války NATO na Ukrajině, čímž si Pellegrini zajistil vítězství s pohodlným náskokem 200 tisíc hlasů.

„Je nicméně velice pravděpodobné, že Pellegrini dostal k volbám skupinu lidí, kteří se jinak nezajímají o politiku a nechodí k volbám. Na tom bývala založena Zemanova vítězství,“ poukázal Hampl na podobnost s politickými vítězstvími bývalého českého prezidenta Miloše Zemana.

Výsledek slovenských voleb by dle Hampla měl pozitivně ovlivnit i atmosféru v České republice; vláda premiéra Petra Fialy zintenzivní svůj postoj. „Hysterická vládní moc přitvrdí, čímž si odcizí i některé skupiny, které váhají, ke komu se přiklonit.“ Ale především to vidí v ANO, kde se pořád ještě „hraje o to, jestli se stát hlavní opoziční silou (proti válce, proti migraci, proti Green Dealu, proti ztrátě suverenity), nebo jestli to hrát někde mezi,“ napsal Hampl

„Sláva svobodnému Slovensku!!!“ uzavřel svou krátkou analýzu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pellegriny nemusí jezdit na 1. oficiální návštěvu za každou cenu nikam. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseČtenářka2020 , 07.04.2024 10:52:34
Fiala je ve válce, budou volby v EU. Kdo si počká, ten se dočká. Nutná 1. cesta se ukáže sama.

|  14 |  0

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…