Z Bratislavy: Palác padl. Kupte si na posilnění mou knihu o Čaputové, nabádá komentátor

07.04.2024 7:10 | Monitoring

Prezidentský palác, symbol odporu proti Ficově zlovládě, dnes padl. Tak přijal vítězství Petera Pellegriniho v prezidentské volbě šéfredaktor webu Aktuality.sk, známý politický komentátor Peter Bárdy. Zároveň vyzval občanskou společnost, aby nevzdávala odpor a k posílení ducha doporučuje svou knihu o Zuzaně Čaputové, nazvanou Odvaha k lidskosti.

Z Bratislavy: Palác padl. Kupte si na posilnění mou knihu o Čaputové, nabádá komentátor
Foto: Hana Brožková
Popisek: Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová

Peter Bárdy, šéfredaktor webu Aktuality.sk, který slovenské reálie často přibližoval i divákům České televize, zhodnotil výsledek tamních prezidentských voleb lapidárně: Palác padl.

Vítězství Petera Pellegriniho je podle něj i vítězstvím Roberta Fica, třebaže svému koaličnímu partnerovi v kampani moc nepomáhal.

„Pokud měl být prezidentský palác symbolem odporu proti Ficově zlovládě, tak dnes padl,“ zhodnotil šéfredaktor změnu, která nastane po konci mandátu Zuzany Čaputové. Vláda podle něj bude mít svého prezidenta a „upevnila si všechny důležité ústavní funkce“.

Anketa

Kdo byl vaším favoritem ve druhém kole slovenských prezidentských voleb?

hlasovalo: 17691 lidí

Nového prezidenta podle něj podrželi voliči Ficovy strany Smer-SD a třetího kandidáta z prvního kola Štefana Harabina. „Nerozhodl o tom sám. Rozhodla nenávist vůči liberálům, USA, EU a všemu, s čím v antikampani zosobnili Korčoka. Rozhodl strach a nenávist,“ píše Bárdy.

Proto podle něj Pellegriniho vítězství není dobrou zprávou pro zahraničněpolitické ukotvení Slovenska, ani pro „spojence a partnery“.

Bárdy varuje, že situace v zemi se rozhodně nebude uklidňovat, protože v táboře Ivana Korčoka propuká „obrovská frustrace, hněv a smutek“. A na rovinu říká, že příští měsíce budou „výzvou pro občanskou společnost“, která se staví proti Ficově vládě.

Odcházející prezidentka Čaputová podle něj zůstane „pilířem“.

A pro všechny, kteří se v tom chtějí posílit, šéfredaktor Bárdy ohlásil, že právě vydává novou knihu Zuzana Čaputová – Odvaha k lidskosti. A prvních tisíc zájemců od něj dostane i podpis.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jo, jo , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePepanNutelovič , 07.04.2024 10:37:05
Co k tomu dodat, jen to, že se to pořád opakuje u této "občanské společnosti" ... už od dob Veškrny .. nezvolíte našeho kandidáta jste špíny, ........ a malým IQ, proruští, chcimírové, populisti, a tak bych mohl pokračovat .. tak vypadá "jejich demokracie" a navíc je vidět v plné nahotě v ČT24, každý den, kde jsou zvaní a vystupují v 95 % času, jen fanatičtí stoupenci pětidemoliční sekty a chciválkové!!!!

|  8 |  0

Další články z rubriky

Mrazivé: Fico tušil, co se stane

17:46 Mrazivé: Fico tušil, co se stane

Jen čekám, kdy se tato frustrace přetaví ve vraždu. Toto řekl Robert Fico o voličích Progresivního S…