Pelta je napojen na Zemana a vládu, odhalil kritik českého fotbalu. Padla silná slova

19.05.2016 11:00

Skutečnost, že český fotbal zažil v poslední době několik podivných událostí, je podle velkého kritika poměrů v českém fotbale Milana Luhového jen dozvuk toho, v jak velkém bahně se Synot liga nachází. Luhový v rozhovoru, který přináší server Lidovky.cz, také naznačil napojení fotbalového bosse Pelty na prezidenta a českou vládu.

Pelta je napojen na Zemana a vládu, odhalil kritik českého fotbalu. Padla silná slova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Pelta

Jen idiot by dával peníze do českého fotbalu

O jaké podivné události jde? Je to očekávaná remíza 0:0 v posledním kole první ligy mezi Jabloncem a Příbramí, opilecká eskapáda rozhodčích Marka Pilného a Jiřího Jecha v duelu Příbram – Slavia, oslavy Davida Limberského za volantem autobusu těsně po zmírnění trestu za řízení v opilosti nebo o barevný účes na hlavě plzeňského kouče Karla Krejčího.

Celý text je ZDE

„Všechno je jen důsledek toho, kdo český fotbal vede. Muž, který tvrdí, že provede sametovou revoluci a přitom byl usvědčen z korupčního jednání, se dál směje všem fanouškům do očí,“ řekl Luhový a dodal: „Když vás chytí revizor, že nemáte lístek, musíte zaplatit. Jenže pan Pelta nezaplatil a vesele se dovezl až do čela českého fotbalu. Nezlobte se na mě, ale takovou sametovou revoluci, kde dál povedou revoluci estébáci a veksláci, já nechci. Nemůžete se divit, že se pro ligu těžko shání sponzor, jen idiot by dával peníze do českého fotbalu,“ řekl.

Jsou dvě možnosti

Na otázku, jaká je podle něj cesta, jak z této neutěšené situace ven, uvedl, že jsou dvě možnosti. „Může se stát to, čehož už jsme byli svědkem v éře pana Chvalovského, že dva tři nejvyšší z českého fotbalu sebere policie a budou zajímat orgány činné v trestním řízení. Nejsem ale snílek, to se bohužel nestane, když vidím, jak je pan Pelta napojen na prezidenta Zemana, současnou vládu a zkorumpované policisty,“ uvedl Luhový.

Druhá možnost podle něj je, že majitelé přestanou pod takovým vedením dávat peníze do fotbalu. Přiznal ale, že i to je těžké. „V Teplicích plní fotbal sociální úlohu pro lidi ze skláren, stejně jako v Boleslavi pro lidi ze škodovky. Ale chápu třeba u pana Pauknera, který po letech vyčistil ten bordel na Dukle, že chce po tom, co se dělo v zápase se Spartou, z klubu odejít,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…