Pepřák? „Máme.“ Mládežník jde „diskutovat“ na demonstraci. S ochrankou

13.09.2023 18:15 | Monitoring

„Ruská federace je teroristický stát. Jsem otevřen diskusi.“ Středoškolský mistr světa v akademické debatě Tim Kožuchov z Debatního deníku se chystá na sobotní protivládní demonstraci s transparentem. Doufá, že účastníci protestu, z nichž většinu považuje za podporovatele Ruska, budou nakloněni dialogu. Pro jistotu si s sebou ale bere ochranku a pepřový sprej.

Pepřák? „Máme.“  Mládežník jde „diskutovat“ na demonstraci. S ochrankou
Foto: Repro X
Popisek: Debatér Tim Kožuchov

Anketa

Má Česko pořídit letouny F-35?

3%
96%
hlasovalo: 52417 lidí
V sobotu 16. září se na Václavském náměstí v Praze uskuteční demonstrace „Česko proti vládě“ organizovaná mimoparlamentní politickou stranou PRO. Na protestní shromáždění, kde mimo jiné vystoupí senátorka Jana Zwyrtek Hamplová, expert na zdravotní právo Ondřej Dostál a předseda strany PRO Jindřich Rajchl, se chystá také provozovatel youtubového kanálu Debatní deník Tim Kožuchov. Na akci plánuje dorazit s transparentem, na němž stojí prohlášení: „Ruská federace je teroristický stát.“ Je prý otevřen diskusi. „V sobotu 16.09. jdeme debatovat na demonstraci Jindřicha Rajchla. Rusko je teroristický stát a s teroristy se nevyjednává. Doufám, že účastníci demonstrace nebudou agresivní a budou mít zájem diskutovat s lidmi, kteří mají opačné názory,“ oznamuje Debatní deník.

Kožuchov, který je sám ruského původu, je ale připraven na všechny možné scénáře. „Máme ochranku. Snad to bude ok,“ odpovídá uživatelům sociální sítě X, kteří ho už začali pohřbívat.

A pro případ, že by opravdu šlo do tuhého, bude „středoškolský mistr světa v akademické debatě“, jak sám sebe na platformě uvádí, rovněž vyzbrojen pepřovým sprejem.

„Na Rajchlovy demonstrace chodí hlavně lidi, co mají rádi Rusko (vyplývá z mých zkušeností jako člověka, co tam aktivně chodí točit a debatovat),“ vysvětluje Kožuchov své rozhodnutí na akci vyrazit se zmíněným transparentem.

Organizátoři sobotní demonstrace vznesli na vládu premiéra Petra Fialy (ODS) řadu požadavků v oblasti energetiky, svobody slova, zahraniční politiky a bezpečnosti. Žádají například odkoupení 100 % akcií ČEZ a.s. do vlastnictví České republiky, odstoupení ze systému spekulativního obchodování s emisními povolenkami, zavedení zákonné povinnosti provozovatelů sociálních sítí neomezovat svobodu projevu a ukončení dodávek vojenského materiálu na Ukrajinu. Od podpory Ruska se oficiálně distancují. A to nejen slovy, nýbrž také oznamováním proruských sympatií orgánům činným v trestním řízení.

Organizátoři protestních shromáždění pořádaných pod hlavičkou strany PRO, kteří ve svých veřejných vystoupeních pravidelně kritizují vládu premiéra Fialy kvůli omezování svobody projevu, po letošní březnové demonstraci podali trestní oznámení na tři účastníky, kteří na zmíněnou akci dorazili s nášivkami ruských vlajek a symbolů Wagnerovy skupiny, pro podezření ze spáchání trestného činu popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia. Jeden z mužů, aktivista Jakub Jašek, byl následně odsouzen k trestu odnětí svobody na půl roku s dvouletým odkladem. Vedle toho mu byl uložen peněžitý trest 12 tisíc korun a zákaz pobytu na území Prahy v délce trvání jednoho roku. Odvolací soud rozsudek zrušil a případ vrátil k došetření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Adam Šesták

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jde diskutovat?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseBrich , 13.09.2023 18:37:46
Kdopak normální by se s takovýmto přihlouplým smrádkem, s vymytým mozkem, který je, jak vidno v zastydlé pubertě, bavil. Je zajímavé, kde takovýto puberťák bere peníze na ochranku. Zřejmě mu jí platí ti kteří jej tam posílají. Naši korytáři na to mají.

|  13 |  0

Další články z rubriky

„Odstěhujte se.“ Vzkaz pro Vášáryovou poté, co Xavera málem ušlapal internet

10:05 „Odstěhujte se.“ Vzkaz pro Vášáryovou poté, co Xavera málem ušlapal internet

Kdo rozdmýchal nenávist ve společnosti, která nakonec vedla k atentátu na Roberta Fica? Moderátor a …