Pět minut hororu. Jiné žene do boje, a sám prohraje i s alkoholem. Jakub Janda, Matěj Hollan, Pavel Šafr a mnozí další zaúpěli po prezidentově projevu

26.12.2015 16:29

Vánoční poselství Miloše Zemana si nenechali ujít ani například novinář Pavel Šafr, Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty či politolog Lukáš Jelínek. A co řekl občanský aktivista Matěj Hollan?

Pět minut hororu. Jiné žene do boje, a sám prohraje i s alkoholem. Jakub Janda, Matěj Hollan, Pavel Šafr a mnozí další zaúpěli po prezidentově projevu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Natáčení vánočního poselství prezidenta Miloše Zemana ze zámku v Lánech

„Devět minut romantiky a pět minut hororu. Jen ta Kassandra mi vrtá hlavou. Kde je spojnice? V kráse? V osudu?“ ptal se politolog Lukáš Jelínek.

Kritiky se hlava státu dočkala i od novináře Pavla Šafra. „Zeman se opřel do uprchlíků. Vánoční poselství plné pohody a lásky,“ uvedl.

„Se moc těším, až ten ruský Trojský kůň Zeman (jak odhalil Jaroslav Cerman) bude radit lidem, jejichž obydlí zaplaví stoupající hladina moří v důsledku klimatických změn, aby se naučili plavat. Možná jim dokonce poskytne svůj královský člun. Jsou to statní muži s iPhony, můžou je použít jako pádla. Nebo až přijdou o vodu – pít ropu určitě musí jít taky,“ nechal se slyšet občanský aktivista a politik Matěj Hollan. „Na stejné úrovni debility je rada, aby bojovali se zbraní v ruce. S Asadem proti Islámskému státu? Nebo s Islámským státem proti Asadovi? Nebo mají ty zbraně použít ke střelení se do hlavy, protože to je tak jediné, co se dá s nima rozumnýho udělat?“ ptal se Hollan. A vzápětí dodal, že v situaci, kdy kolem nich běhají šílené vraždící armády, kde neplatí žádné válečné úmluvy a pravidla, udělá každý člověk to jediné – pokusí se zdrhnout. „Každý z vás by udělal totéž. I když by byl statnější než nejstatnější státník Zeman, jehož jediná válečná zkušenost je boj s vlastním alkoholismem,“ nebral si servítky Hollan.

„Je to tam. Miloš Zeman z nás chce pořád udělat Švédsko. Vzkažte to na náměstích,“ uvedl Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty. Následně na svém facebookovém profilu sdílel i vtipné fotomontáže parodující Zemanovo Vánoční poselství. Zároveň také uvedl, že už vlastně chápe, jaké to bylo poslouchat v 80. letech komunistického prezidenta Gustáva Husáka.

A to, že operativnost a reakceschopnost českých sociálních sítí jsou skutečně vysoké, svědčí i to, že komunitu „Miloš Zeman mi zkazil Vánoce“ přijaly zasvé skoro dvě hodiny po skončení poselství necelé dvě stovky fanoušků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…