Petice proti Fischerovi se Zemanem: Podepsala se i Jacques

09.01.2013 13:39

Prezidentská kampaň vrcholí a s ní přicházejí i různé výzvy k odstoupení některých kandidátů. Další z nich je ženská výzva Miloši Zemanovi a Janu Fischerovi, aby z volby odstoupili kvůli členství v KSČ. Mezi signatářkami je i Kateřina Jacques.

Petice proti Fischerovi se Zemanem: Podepsala se i Jacques
Foto: hns
Popisek: Miloš Zeman a Jan Fischer

„Jsme ženy, matky a není nám lhostejné, kdo bude v této zemi vládnout. Znepokojuje nás současná situace, kdy o tom, co se budou učit naše děti, znovu budou rozhodovat zástupci ideologie, která je zákonem označená za protiprávní," stojí v prohlášení.

Signatářky považují členství v KSČ za velkou překážku. Petice také připomíná, že ani v Německu nemají v prezidentském úřadu nacistu nebo komunistu. „Jan Fischer v době, kdy nás a naše děti bili na Národní třídě, byl členem KSČ a svou minulost se pokoušel zatajovat. Plukovník Zdeněk Zbytek, pravá ruka Miloše Zemana, chtěl ještě v prosinci 1989 vojensky zasáhnout proti národu," popisují signatářky, co jim na minulosti obou kandidátů vadí.

Petici proti Fischerovi a Zemanovi podepsalo šedesát osobností veřejného života. Mezi nimi například podnikatelka Dagmar Havlová, režisérka Olga Sommerová, olympionička Věra Čáslavská či architektka Eva Jiřičná.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…