Herec Županič volí na Hrad knížete. Zeman je prý Klaus s flaškou

09.01.2013 16:49

Jediný rozdíl mezi Václavem Klausem a Milošem Zemanem je to, že jeden z nich je abstinent. ParlamentnímListům.cz to řekl známý český herec a dabér Ladislav Županič s tím, že na Hradě chce vidět Karla Schwarzenberga, případně Jana Fischera, protože sebestředných ješitů má plné zuby.

Herec Županič volí na Hrad knížete. Zeman je prý Klaus s flaškou
Foto: Archiv Ladislava Županiče
Popisek: Ladislav Županič

Ladislav Županič, který vloni na podzim neúspěšně kandidoval v senátních volbách na Prostějovsku jako nestraník za ODS, redakci prozradil, že prezidentem zvolí Karla Schwarzenberga. Herec se tak připojil k řadě jiných českých umělců podporujících knížete. „Budu samozřejmě volit pana Karla Schwarzenberga. Nevidím u něj ani stín podezření, že by se na tento post chtěl dostat z nějakých zištných důvodů. A za druhé vím, že je to velmi dobrý člověk a vlastenec, o čemž svědčí jeho pomoc lidem za komunistů, když byl ještě v Německu,“ vysvětlil důvody své volby ParlamentnímListům.cz Županič.

Rozdíl mezi Zemanem a Klausem? V pití alkoholu

Podle něj není koho jiného volit. „Pan Zeman je pro mě ten samý člověk jako ten, který je teď na Hradě, akorát ten, co je na Hradě, je abstinent, kdežto Zeman ne. To je jediný rozdíl mezi Klausem a Zemanem,“ doplnil herec s tím, že v případě, že Schwarzenberg nepostoupí do druhého kola prezidentské volby, Županič zvolí Fischera.

Volba číslo dvě je Fischer

„Pan Fischer je pro mě volba číslo dvě, protože pokud se kníže Schwarzenberg nedostane do druhého kola, tak člověk musí vybírat, koho pak bude volit, a jestliže se tam dostane pan Zeman a pan Fischer, tak samozřejmě budu volit pana Fischera. O panu Zemanovi toho už víme dost za tu dobu, kdy byl předsedou vlády a kdy si rozdělil s Klausem díky opoziční smlouvě působení svých zájmů, aniž by do toho jeden druhému mluvil. Navíc mám sebestředných ješitů plné zuby,“ uvedl také Županič.

Amnestie byla chyba

Řeč byla také o Klausově amnestii, kterou Županič vnímá jako nešťastný krok. „Naprosto sdílím názor většiny, že šlo o neuvážené gesto monarchy, který se rozhodl, že udělá další nepovedený čin, kterým nepochybně vejde do dějin. Když amnestii vyhlásil pan Havel v roce 1990, tehdy se to dalo pochopit. Měnil se režim a spousta lidí bylo uvězněných bez jakýchkoli důkazů jenom proto, že StB je tam šoupla. Václav Havel chtěl dát po převratu všem šanci, ale také se to bohužel nevyvedlo,“ tvrdí dabér.

Zopakovat ale v této míře amnestii a ještě ji obhajovat skrze své zvláštní poradce, je podle Županiče k smíchu. „Akorát je mi líto těch lidí, které propuštění vězni znovu okradou nebo napadnou jako paní, které zlomili klíční kost, nebo někoho dokonce zabijí. To je katastrofa,“ upřesnil.

Ladislav Županič získal vloni na podzim v senátních volbách 4 216 hlasů, což stačilo pouze na poslední místo z pěti kandidátů do Senátu za obvod Prostějov. Svůj senátorský post v tomto obvodě nakonec obhájila Božena Sekaninová (ČSSD), která obdržela celkem 12 233 hlasů. Županič se proto v reakci na svůj volební výsledek už v budoucnu nechce ucházet o žádnou politickou funkci.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Kupka

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…