Petr Lachnit: Zdravý životní styl – seminář pro seniory v Komunitním centru Prádelna

16.01.2018 16:33

V pátek 19. ledna se od 10 hodin koná v Komunitním centru Prádelna v Holečkově ulici seminář „Zdravý životní styl - Fit v každém věku“, který je zaměřen na seniory. "Zdravý životní styl je téma, o kterém se hodně mluví, ale ne všichni si pod tímto pojmem dovedou představit něco konkrétního. Právě proto přichází projekt SENzační SENioři s tímto seminářem, který již v loňském roce proběhl v seniorských klubech na různých místech republiky a setkal se velkým zájmem i ohlasem početných účastníků" uvádí JUDr. Petr Lachnit, radní pro sociální oblast a pokračuje....

Petr Lachnit: Zdravý životní styl – seminář pro seniory v Komunitním centru Prádelna
Foto: Praha 5
Popisek: Cvičení seniorů v Komunitním centru Prádelna

Seminář povede lektorka Vlaďka Vacková, která naučí návštěvníky jak najít vlastní recept na to, jak být zdravý, v kondici a cítit se příjemně. Přiblíží také zásady zdravého stravování, ukáže, jak zjistit svoji optimální váhu a jak ji docílit. V neposlední řadě doporučí vhodné a přiměřené pohybové aktivity pro seniorskou věkovou kategorii. Na ploše dvou hodin se bude věnovat teorii, poskytne dostatek prostoru pro dotazy, tudíž se nebude jednat o nějaké abstraktní poučky, nýbrž o konkrétní rady a tipy přímo na míru jednotlivým účastníkům. Každý z nich navíc obdrží vytištěnou brožuru, obsahující i dva malé testy. Poslední část je věnována cvičení s posilovacími gumami, které pak návštěvníkům zůstanou jako dárek od sponzora.

Seminář představuje další atraktivní událost v rámci projektu Senzační Senioři a nutno dodat, že právě takoví jsou senioři z Komunitního centra Prádelna - aktivní, činorodí lidé, pro které stáří není čas rezignace a zahořklosti, nýbrž chvíle pro realizaci a rozvoj svých zálib, koníčků a dovedností.

„Se zdravým životním stylem bezesporu souvisí mj. sportovní a pohybové aktivity, které jsou mezi seniory velmi oblíbené. Proto seniorům nabízíme v našem komunitním centru např. stolní tenis, zdravotní gymnastiku pro seniory pod vedením kvalifikované a velmi zkušené lektorky paní Mgr. Marty Roubalové, kondiční cvičení s hudbou, které pořádá taneční soubor Marietta, cvičení na míčích, jógu pro seniory atd. a rádi bychom rozšířili nabídku o další zdravotní aktivity a pohybové pro seniory v budoucnosti. V letních měsících senioři mohou využívat hřiště na pétanque v parku před budovou komunitního centra nebo chodí plavat do bazénů v Praze 5 za zvýhodněné vstupné zajištěné MČ Praha 5. Tudíž zmiňovaný seminář dokonale zapadá do naší dlouhodobé koncepce zdravého životního stylu v každém věku,“ říká JUDr. Petr Lachnit, radní věnující se sociální oblasti a osobně se angažující především v aktivitách podporujících kvalitu života seniorů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

22:00 Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

Premiér Petr Fiala (ODS) byl hostem v pořadu Interview ČT24, kde vyzdvihoval svou vládu jako pevnou.…