Piráti a STAN uznali chybu. Mění taktiku kampaně

09.08.2021 8:17

Zdá se, že kampaň Pirátů a Starostů ztrácí dech. Předseda Pirátů Ivan Bartoš a jeho kolega Vít Rakušan jsou si toho vědomi a hodlají to změnit. Už nehodlají věnovat tolik sil boji s dezinformacemi. Místo toho lidem pořádně vysvětlí svůj program. Piráti a Starostové chtějí dát do kupy veřejné finance. „Určitě to ale nebudeme dělat, jak nás pomlouvají, že chceme někomu zdanit bydlení nebo zvyšovat zdanění práce,“ uvedl Rakušan. Stranou jejich pozornosti nezůstane ani „nehysterická ekologie“.

Piráti a STAN uznali chybu. Mění taktiku kampaně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Bartoš a Vít Rakušan

Anketa

Kdo zatím předvedl nejlepší volební kampaň?

41%
48%
2%
0%
hlasovalo: 7103 lidí

Ještě před pár týdny to vypadalo, že koalice Pirátů a STAN sesadila šéfa hnutí ANO Andreje Babiše z trůnu a příštím předsedou vlády bude předseda Pirátů Ivan Bartoš. Jenže v červenci už mělo ANO zase 26 procent, Babiš se opět stává králem politické scény a koalice Pirátů a STAN je s 20 procenty předvolební voličské přízně až třetí. Koalice Spolu, koalice ODS, lidovců a TOP 09, je druhá s 21,5 procenty hlasů.

Kde udělali Piráti a Starostové chybu? Sami říkají, že se příliš nechali zatlačit do defenzivy.

„Udělali jsme chybu, že jsme celý náš tým zahltili tím, že jsme se začali věnovat defenzivě. Tiskli jsme letáky proti hoaxům, sledovali jsme všude, co se o nás řekne, a proto se vytratila pozitivní emoce a prezentace našich témat,“ poznamenal v rozhovoru pro deník Právo předseda STAN Vít Rakušan.

„Babiš se každý den snaží Piráty nakopnout a o Starostech úmyslně nemluví. Chce z voleb udělat referendum o Pirátech, ale my kandidujeme v koalici,“ dodal Bartoš. 

Piráti a Starostové prý už brzy vyrazí do regionů, začnou lidem vysvětlovat své plány a zvrátí ne úplně příznivý trend. Ivan Bartoš s tím takto počítá. Kudy se hodlá ubírat, ukázal na tématu zdravotnictví. Zatímco Babiš hodlá vybudovat velké onkologické centrum v Praze, Piráti a Starostové naopak chtějí zlepšit dostupnost zdravotních služeb ve všech krajích a tím pomoct všem českým občanům.

Podle Rakušana přijdou Piráti a Starostové ještě se dvěma většími tématy.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Zaprvé chtějí představit plán, jak dostat do pořádku ekonomiku zdevastovanou Babišovou vládou.

„Určitě to ale nebudeme dělat, jak nás pomlouvají, že chceme někomu zdanit bydlení nebo zvyšovat zdanění práce,“ uvedl Rakušan.

Vedle toho chtějí věnovat pozornost zdraví české krajiny.

„Také chceme zaujmout nehystericky pojatým ekologickým programem, který máme propojený se zemědělstvím. Chceme jinak nasměrovat agrodotace, aby pomáhaly malým firmám za to, že se chovají odpovědně ke krajině, a ne velkým agroholdingům,“ řekl Rakušan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Podraz“ na ČT den před eurovolbami: Tři zástupci SPOLU v debatě. Babiš vidí rudě

4:40 „Podraz“ na ČT den před eurovolbami: Tři zástupci SPOLU v debatě. Babiš vidí rudě

„Podraz.“ Tak komentuje plán České televize na obsazení tzv. Superdebaty před červnovými evropskými …