Piráti, pápá? V Praze se stahují mračna: Jasné slovo z ANO

08.08.2019 9:00

Opoziční pražský zastupitel a vládní poslanec zvolený za hnutí ANO Patrik Nacher prohlásil, že je připraven podpořit změnu koalice. Jde mu prý především o to, aby z vedení českého hlavního města zmizeli amatéři. Za amatéry považuje Piráty.

Piráti, pápá? V Praze se stahují mračna: Jasné slovo z ANO
Foto: JK
Popisek: Patrik Nacher

Anketa

Jste pro zavedení ,,daně z masa", jak se o tom vážně uvažuje v Německu?

5%
95%
hlasovalo: 12842 lidí

Fungování Pirátů se prý vymyká standardnímu fungování koaličních i opozičních stran. „V prvé řadě nerespektují ko­aliční jednání – pokud na něčem není dohoda, tak nebudu na poslední chvíli partyzánsky navrhovat odvolání ředitele Pražské plynárenské pana Janečka, ještě když s ním předtím zruším schůzku, která měla některé kroky ozřejmit. To ukazuje, že Piráty nezajímá skutečnost, ale jak se o něčem píše v médiích,“ vypálil Nacher v rozhovoru pro deník Právo.

Opoziční politici z ODS a ANO prý chtějí, aby město začalo řešit důležitější problémy a volají také po tom, aby se vedení města chovalo profesionálněji.

„ANO podpoří jakoukoli změnu koalice, která nebude postavena na takovéto partyzánštině, amatérismu a sociálním inženýrství. Tím neříkáme, že se chceme vrátit do vedení magistrátu. Myslím, že v zastupitelském klubu ANO je nálada, abychom si prožili čtyři roky v opozici a naučili se vnímat věci z jiného úhlu pohledu,“ vysvětlil Nacher.   

V obecné rovině dodal, že by ANO teoreticky mohlo podpořit koalici ANO a ODS, ale variant je prý víc.

Poměrně kritický byl i k fungování koalice ANO a ČSSD na celostátní úrovni. Osobně by prý preferoval nějakou středopravicovou koalici, aby ANO nemuselo tolik ustupovat, ale když už máme vládu jakou máme, hodlá v jejím rámci pomáhat občanům, např. řešit dětské exekuce.

„Kdyby ale měla vláda padnout nebo by se věci ve Sněmovně nedařilo kvůli obstrukcím a zdržování prosazovat, tak bych byl pro předčasné volby,“ uzavřel rozhovor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…