Piráti si zvolí nové šéfy, kteří je mají dostat do sněmovny

25.08.2012 6:23

Na předsedu České pirátské strany kandiduje dosavadní předseda, databázový specialista Ivan Bartoš.

Piráti si zvolí nové šéfy, kteří je mají dostat do sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Expředseda České pirátské strany Ivan Bartoš

Členové České pirátské strany (Piráti) v Praze zvolí nové lídry, kteří je povedou do supervolebního roku 2014. Za dva roky jsou totiž volby do Poslanecké sněmovny, Senátu a do Evropského parlamentu. Místo v čele Pirátů obhajuje dosavadní předseda, dvaatřicetiletý překladatel, programátor, databázový architekt a analytik Ivan Bartoš, informují Piráti na internetu www.pirati.cz.

Pirátští "lodivodi" řídí stranu dva roky. Odpovědní jsou členské základně, která má nyní 223 členů. Ta může rozhodnutí stranických vůdců měnit a dokonce je i odvolat. Nedělní jednání Piráti věnují krajským a senátním volbám.

Vzorem evropských pirátských stran je švédská Pirátská strana. Pirátské strany vznikly jako reakce na pokusy o údajné omezování základních občanských práv vlivnými lobbistickými skupinami. Čeští Piráti mají ve svém programu například přímou demokracii, dělbu moci, transparentní stát a politické strany, e-government, odstranění informačních monopolů, důraz na právní stát, legalizaci drog, ochranu soukromí a podporu svobodné tvorby.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann, čtk

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …