Pirátka: Stát v Karviné selhal. Věděla jsem už předtím, kde je problém

03.09.2020 13:04

Piráti si na svém facebookou postěžovali, že je vlastně nikdo na počátku koronakrize neposlouchal. „Zatímco stát kvůli koronavirové krizi vypnul ekonomiku, zavřel školy i malé obchůdky, situaci horníků ve státních dolech OKD dlouhé měsíce nikdo neřešil,“ píší v příspěvku. Lídryně Pirátů do krajských voleb a opoziční pirátská zastupitelka z Karviné Zuzana Klusová už ale tehdy tušila, kde je problém.

Pirátka: Stát v Karviné selhal. Věděla jsem už předtím, kde je problém
Foto: archiv Z. Klusová
Popisek: Zuzana Klusová, zastupitelka Karviné a lídr Pirátů v Moravskoslezském kraji

Anketa

Je Česká republika dobře řízenou a vedenou zemí? (Ptáme se od 2.9.2020)

61%
39%
hlasovalo: 13187 lidí

„Na riziko vzniku lokálního ohniska v dolech OKD upozorňovala Pirátka a karvinská zastupitelka Zuzka Klusová už na začátku první vlny, v březnu 2020.“ Klusová je zároveň vedoucí pirátské kandidátky do krajských voleb.

Hlavní političtí představitelé se ke Klusové, ale údajně nezachovali moc hezky: „Vláda ani hejtman ji neposlouchali a blahosklonně Zuzce vzkazovali, ať si své rady nechá pro sebe. Brzy se bohužel ukázalo, že Zuzka má pravdu, a vláda byla nucena konat.“

„Zásah bohužel přišel pozdě, protože problém OKD přerostl v problém celého Karvinska a následně i kraje,“ zakončují příspěvek Piráti. Někteří jejich fanoušci s nimi ale tak docela nesouhlasí a v komentářích pod příspěvkem to dávají najevo. Třeba uživatel Petr Mašek epidemii přímo bagatelizuje. Příspěvek Markéty Žďárské zase ukazuje, že zde existuje poptávka po stranách, které se na COVID 19 dívají pragmatičtěji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…