Písničkář Dědeček přiznává, že byl k Zemanovi po jeho zvolení příliš krutý

03.04.2014 13:00

Hudebník Jiří Dědeček poskytl rozhovor dnešním Lidovým novinám, který vyšel na kulturní straně. Umělec přiznal, že jedna strana, „a nebyla to strana malá“, mu nabízela kandidaturu, ale požadovala, aby se na financování kampaně podílel. Svěřil se i s tím, že zmírnil svou skepsi vůči novému prezidentovi Miloši Zemanovi, a dokonce jej za některá prohlášení pochválil. Připustil, že pokud by získal podporu, byl by ochoten kandidovat i na prezidenta.

Písničkář Dědeček přiznává, že byl k Zemanovi po jeho zvolení příliš krutý
Foto: Archiv JD
Popisek: Básník a písničkář Jiří Dědeček

V rozhovoru přišla na přetřes Dědečkova věta „míříme do doby duchovní prázdnoty a plíživé rusifikace“, kterou pronesl v reakci na zvolení Miloše Zemana prezidentem. Nyní písničkář přiznává, že možná tenkrát viděl věci až příliš černě. „Paradoxně, jakkoliv nesouhlasím s řadou věcí, které Zeman provozuje, v průřezu jeho činů se občas najdu. Což se mi s Klausem nepodařilo nikdy,“ řekl a jako příklad toho, co na prezidentovi oceňuje, uvedl jeho projev v Evropském parlamentu.

A opatrně přiznal vlastní chybu slovy: „Možná jsem byl příliš krutý, ale když podobné vyhrocené věci vyslovíte, jste pochopitelně ovlivněni tou momentální náladou.“

Promluvil také o tom, že dostal nabídku za jistou politickou stranu kandidovat. „Jedna strana mému srdci milá, a nebyla to strana malá, mi nabízela, abych za ni kandidoval na senátora. Jenže zásadní otázka zněla: Kolik do toho vložíš? Míněno peněz z vlastní kapsy. Nic, jenom know-how a dobré jméno. Což asi nestačilo. Ale kdyby někdo myslel, že bych se měl stát prezidentem, proč ne,“ poznamenal umělec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

4:45 Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

Kauza předzahrádek u restaurací v historickém centru Prahy má další vývoj. Snaha o smírné řešení zma…