Platil flundry, pak si je dal do daní. A je toho víc. Skandál pro Bidena

08.12.2023 9:45

Jaký je život a doba syna prezidenta Spojených států Huntera Bidena? Po třicítce plná alkoholu, drog, lehkých žen a daňových úniků. Dnes je Hunteru Bidenovi 53 let a svému otci komplikuje cestu za obhajobou prezidentského úřadu. V relativně krátkém čase totiž čelí už druhému obvinění. V první kauze vyšlo najevo, že lhal federálním úřadům, což je v USA velký problém. A ve druhém je obviněn, že krátil daně. Peníze, které měly skončit ve státní kase, vydával prý raději např. za povětrné ženštiny.

Platil flundry, pak si je dal do daní. A je toho víc. Skandál pro Bidena
Foto: FCB
Popisek: Joe Biden

Anketa

Reprezentuje Petr Fiala dobře Českou republiku?

2%
97%
hlasovalo: 57620 lidí
Amerického prezidenta v relativně blízké budoucnosti čekají volby, v nichž je odhodlán obhájit svůj mandát a zabránit tak možném návratu Donalda Trumpa do úřadu, neboť Trump je podle průzkumů jeho nejvážnějším soupeřem z republikánského tábora.

Jenže na konci roku 2023 se zdá, že prezident Biden bude mít problém. Jeho pozici jako obhajujícího prezidenta může notně oslabit jeho syn Hunter Biden. Ten byl před časem obviněn, že lhal federálním úřadům, když si chtěl pořídit zbraň. V dotazníku, který musejí vyplnit všichni zájemci o koupi zbraně, padá mimo jiné otázka, zda žadatel užívá drogy. Hunter Biden černé na bílém v říjnu 2018 napsal, že neužívá. Jenže v té době to nebyla pravda. A právo ve Spojených státech amerických je poměrně přísné, pokud jde o lhaní úřadům.

Server listu The New York Times upozornil, že sám Biden (*1970) přiznal, že už kolem roku 2000 začal mít problémy s nadměrným užíváním alkoholu. V roce 2008 přestal Hunter Biden pracovat v pozici washingtonského lobbisty.

„Hunter Biden a další dva Američané se připojili k čínským partnerům při zakládání investiční společnosti se sídlem v Šanghaji známé jako BHR. Firma pomáhala financovat australskou uhelnou těžařskou společnost ovládanou čínskou státní firmou a pomáhala dceřiné společnosti čínského obranného konglomerátu při nákupu michiganského výrobce autodílů,“ připomněl server prestižního amerického listu aktivitu prezidentova syna z roku 2013.

V roce 2014 podstoupil Hunter Biden test na přítomnost drog v organismu a tento test vyšel pozitivně na kokain. V roce 2014 se také stal členem představenstva ukrajinské energetické společnosti Burisma, která byla vyšetřována kvůli korupci, protože, jak dál připomněl New York Times, tehdejší viceprezident Joe Biden dohlížel na politiku Bílého domu vůči Ukrajině. Hunter Biden vydělal v roce 2013 více než 800 000 dolarů a v roce 2014 více než 1,2 milionu dolarů.

V roce 2015 umírá Hunterův bratr Beau Biden na rakovinu mozku, v pouhých 46 letech a podle NYT to Huntera Bidena vrátí k popíjení alkoholu a užívání drog. 

V roce 2018 začal být Hunter Biden vyšetřován kvůli podezření, že lhal federálním řadům o užívání drog, ale také, že nepřiznával své příjmy v plném rozsahu.

V říjnu 2020, v posledních týdnech své prezidentské kampaně Joe Biden nepravdivě tvrdí, že „můj syn nevydělal peníze“ v Číně a že „jediný člověk, který vydělal peníze z Číny, je tento,“ a ukáže na tehdejšího prezidenta Donalda Trumpa.

V září 2023 příběh otce a syna Bidenových pokračuje.

„Předseda Sněmovny reprezentantů Kevin McCarthy zahájil obžalobu prezidenta Bidena. Obviňuje prezidenta, že lže o svých znalostech o obchodních jednáních Huntera Bidena, a říká, že Bidenova administrativa poskytla Hunteru Bidenovi ‚zvláštní zacházení‘ v trestním daňovém vyšetřování,“ napsal NYT.

Server Technofog Substack.com upozornil, že Hunter Biden místo placení federálních daní otevíral peněženku raději pro platby za služby lehkých žen.  

„Obžaloba také podrobně popisuje ‚kancelářské výdaje‘ nebo jiné odpočty, které použil ke snížení svého daňového základu, což zahrnovalo platbu Venmo ve výši 1500 dolarů exotické tanečnici; 11 500 dolarů zaplacených eskortní službě na dvě noci … nebo 1248 dolarů za let s exotickou tanečnicí z Los Angeles do New Yorku,“ napsal server.

„Nepravdivě také tvrdil, že 86 000 dolarů vyplacených jeho přítelkyním byly ‚mzdy‘ zaměstnanců Owasco, PC. Pak tu bylo téměř ‚100 údajných cestovních výdajů v hodnotě téměř 134 000 dolarů‘, které v roce 2018 nepravdivě použil jako obchodní odpočty,“ pokračoval v popisu situace Technofog Substack.com.

Americká zpravodajská stanice CNN shrnula, že Hunter Biden čelí v kauze krácení daní celkem devíti bodům obžaloby včetně podání podvodných daňových přiznání a vyhýbání se placení daní. „CNN byla první, kdo oznámil, že bylo zahájeno nové trestní řízení,“ uvedla zpravodajská stanice.

Podle týmu zvláštního právního zástupce se Hunter Biden „zapojil do čtyřletého plánu, aby nemusel zaplatit minimálně 1,4 milionu“ dolarů na daních. Mělo se tak dít mezi lety 2016 až 2019. V roce 2018 se sice rozhodl daňové přiznání podat, ale jak již bylo naznačeno, lživě si zde snižoval základ daně.

Prezidentův syn „utratil miliony dolarů za extravagantní životní styl, místo aby platil své daňové účty“, stojí také v obžalobě.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Musí Biden posílat peníze Zelenskému aby na něj neuvolnili informace o podvodech a krádežích na Ukrajině??, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 08.12.2023 10:06:01

|  12 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…