Plzeňská právnická fakulta znovu žádá o akreditaci pro magisterské studium

03.12.2012 14:59

Plzeňská právnická fakulta Západočeské univerzity v pondělí podala na ministerstvu školství novou žádost o akreditaci stěžejního magisterského programu. Akreditační spis, na němž pracovalo vedení od prázdnin, je preciznější než minulá, velmi obsáhlá žádost. Fakulta ji podávala loni 31. října, ale nakonec získala akreditaci jen do konce října 2013.

Plzeňská právnická fakulta znovu žádá o akreditaci pro magisterské studium
Foto: Josef Dvořák
Popisek: Právnická fakulta v Plzni, součást Západočeské univerzity

Fakulta si ve všech oblastech vzala ponaučení z připomínek akreditační komise k minulé žádosti, zejména v personální oblasti a v orientaci na výzkum, řekl ČTK děkan Jan Pauly. Komise by mohla žádost projednat už na příštím zasedání v únoru.

Udělali jsme maximum pro zlepšení všech základních oblastí

"Vynaložili jsme maximální úsilí ke zlepšení všech základních oblastí, hlavně personálního zabezpečení a získávání vědeckých projektů," uvedl děkan. Fakulta zároveň startuje novou koncepci organizace výuky, jejímž základem je rozdělení do čtyř základních studijních odvětví a postupný přechod na redukci fakulty co do počtu studentů i akademických pracovníků.

Akreditaci má magisterský program jen do října 2013. Letos v lednu ji přitom akreditační komise neudělila. Bývalý ministr školství Josef Dobeš (VV) ale zasáhl a prodloužil akreditaci až do roku 2016. Nový ministr Petr Fiala poté rozhodnutí zrušil a povolil činnost magisterského programu jen do října 2013.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…