Plznička, párky, bramboráky: Na Petřinách agitovalo ANO. Lid dostal najíst zdarma

17.09.2018 10:44

REPORTÁŽ ParlamentníListy.cz navštívily „sousedskou večeři“ hnutí ANO s Petrem Stuchlíkem na pražských Petřinách.

Plznička, párky, bramboráky: Na Petřinách agitovalo ANO. Lid dostal najíst zdarma
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kampaň hnutí ANO do komunálních voleb. Tentokráte uprostřed sídliště Petřiny

V neděli 16. září pořádalo hnutí ANO na pražských Petřinách jednu ze svých „sousedských večeří“. Jedná se o předvolební akce spadající do tzv. kontaktní kampaně. Hnutí na nich dá zadarmo takříkajíc najíst a napít potenciálním voličům, zatímco se jim věnují tváře ANO známé z politiky a z kandidátek. Nejaktivnější bývá jako tradičně jednička pražské kandidátky, byznysmen Petr Stuchlík.

Nedělní akci konající se jen kousek od metra Petřiny, přímo na plácku mezi panelovými domy, prozradili kameloti rozdávající stranické noviny. K mání byly nejen ty „od Babiše‘, ale rozdávala i konkurence, v tomto případě tedy Pirátské listy. Samotnou akci pak prozradily dlouhé fronty obtáčející stánky s rautem: teplým jídlem, nápoji a zejména pivem. Stuchlík chtěl zřejmě lidem předvést, že není „troškař“, a proto roztáčel rovnou „plzeň“. Výčepní za pípou neměl chvilku klidu. . 

Petr Stuchlík (Foto: Hans Štembera)

Co se týče pokrmů, mohli si dát lidé bramboráky, párky a tradičně také guláš. Pro abstinenty byl k dispozici výběr limonád. Za nejkurióznější „feat“ celé akce by bylo možné označit kolo štěstí, kterým si návštěvníci akce mohli před pódium vylosovat některé kandidáty. Jedna paní, zřejmě staršího věku, která prý na akci přišla, protože ji zahlédla z okna jednoho z okolních paneláků, se dožadovala setkání s Patrikem Nacherem, kterého Stuchlík vystřídal v čele kandidátky. Zatočila kolem a poté jíž jí čekaly dary v podobě reklamních předmětů nejrůznějšího druhu.

Pozitivně naladěný a aktivní Stuchlík ležérně v teplákách a mikině, mezitím proplouval mezi hosty a účastnil se hovoru s místními lidmi. Několikrát rovněž vystoupil na pódium. Jednou z jeho volebních priorit, což vyplynulo z jeho řeči, v šesté pražské městské části jsou senioři. Kandidát ANO na primátora zmínil vysoký počet obyvatel seniorního věku v Praze 6 a zároveň i nedostatečné kapacity (domovy důchodců, zařízení volného času) pro tyto seniory. Zmínil i dlouho nevyužitý objekt, dříve sloužící jako domov pro seniory, u Vítězného náměstí v Šolínově ulici

.

Lidé dostali jídlo zdarma (Foto: Hans Štembera)

To bývalý ministr financí v Sobotkově vládě, informatik Ivan Pilný (ANO), který v Praze 6 na podzim vyzve současného starostu Ondřeje Koláře (TOP 09), se návštěvníkům pochlubil rekordní dobou, kterou v Praze 6 žije. Prahu 6 rovněž pochválil s tím, že se dle jeho názoru jedná o nejlepší pražskou část.

Sousedské večeře, na kterých ANO v Praze agituje a zároveň štědře rozdává jídlo a rozlévá pivo, odstartovaly ve čtvrtek 6. září na pražském Pankráci a od té doby jich proběhlo již několik. Pankráckou premiéru Babišovy a Stuchlíkovy sousedské sleziny nicméně poznamenal incident s mladíkem, který po předsedovi hnutí a premiérovi vrhl (zřejmě inspirován událostmi z minulosti) vejce. Mladíka odvedla policie.

Účast byla hojná (Foto: Hans Štembera)

Další sousedská večeře proběhne v úterý 18. 9. na pražském Barrandově. O den později pak lze Stuchlíka zastihnout na dopolední kávě ve Stodůlkách. V pátek proběhne sousedská večeře v Parku Přátelství na Proseku. Poslední sousedská večeře se bude konat 2. října v Hájích. Seznam všech chystaných akcí „sousedská večeře“ i dopoledních či odpoledních kaváren s Petrem Stuchlíkem zveřejnilo ANO na svých webových stránkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jok

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…