Poche poškozuje ČSSD. Skončete už tu trapnost, žádá právník Koudelka

03.09.2018 22:20

Sociální demokracie Brno-Jundrov v čele se Zdeňkem Koudelkou se pro ParlamentníListy.cz jasně vyjádřila k nominaci Miroslava Pocheho na ministra zahraničí. „Poškozuje sociální demokracii před komunálními volbami,“ uvedli sociální demokraté a žádají vedení ČSSD, aby nominaci co nejdříve změnilo.

Poche poškozuje ČSSD. Skončete už tu trapnost, žádá právník Koudelka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Koudelka

„Ukončete trapnou situaci okolo vedení Ministerstva zahraničních věcí. Změňte tuto nominaci ještě před volbami,“ vzkazují sociální demokraté v Brně-Jundrově vedení ČSSD. Navržena podle nich musí být osoba, která bude mít důvěru sociální demokracie i prezidenta republiky, který ministry jmenuje, což je jeho ústavní pravomoc.

Upozorňují také na to, že tímto chováním se sociální demokracie jen těžko zvedne a vylepší svou pozici. „Setrvání na nominaci Pocheho dokazuje, že vedení sociální demokracie není schopné změnit styl politiky, a tím ukončit úpadek strany, který započal za Bohuslava Sobotky,“ upozornili s tím, že situace okolo ministra zahraničí ovlivňuje nálady voličů před komunálními a senátními volbami v neprospěch sociální demokracie.

I podle předsedy vlády Andreje Babiše nominant sociální demokracie na místo ministra zahraničí Miroslav Poche působí na Ministerstvu zahraničí negativně. V neděli v pořadu Partie na TV Prima uvedl, že šéfem resortu se prý právě proto nestane. „Vnímám složitou situaci v sociální demokracii.“ Páteční odklad řešení sporu o nominaci Pocheho až do doby po volbách má podle svých slov za nešťastný, nicméně to je podle něj ze strany ČSSD slib nějakého řešení.

Europoslanec Poche, jehož odmítl jmenovat prezident Miloš Zeman, nyní působí v Černínském paláci jako politický tajemník. Ministerstvo prozatímně vede předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček.

Předseda ČSSD Jan Hamáček v pátek avizoval, že chce spor o nominaci europoslance Miroslava Pocheho (ČSSD) do čela Ministerstva zahraničních věcí řešit až po komunálních a senátních volbách. „Téma by podle mě mohlo poškodit kampaň ČSSD, která má být pozitivní,“ uvedl s tím, že řešení by mělo být jasné ve druhé polovině října. 


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…