Podezřelý z útoku v Novém Boru se přihlásil policii, tvrdí obhájkyně

17.02.2012 15:03

Obhájkyně údajných útočníků v baru Novém Boru Klára Samková tvrdí, že Antonín Sinu, jeden z nich, se dobrovolně sám přihlásil policii. Ostatní média včetně ČTK přitom informují, že muže policie dopadla.

Podezřelý z útoku v Novém Boru se přihlásil policii, tvrdí obhájkyně
Foto: Hans Štembera
Popisek: ?

"Antonína Sinu jsem doprovodila na místní policejní oddělení, šli s námi i členové jeho rodiny, kteří se chtěli rozloučit. Nyní jedeme k soudu do Liberce, který by měl rozhodnout o vazbě," uvedla Klára Samková, obhájkyně mužů obviněných ze srpnového „mačetového“ útoku na hosty v novoborském baru.

Sinu na policii prý přišel sám a dobrovolně, nestalo se prý, že by byl zadržen, jak informuje třeba ČTK. Obviněný podle Samkové se po útoku skrýval v zahraničí, neboť se bál. Policie ho proto spolu s dalším podezřelým stíhala jako uprchlíky. Další dva Romové jsou už ve vazbě, jeden je vyšetřován na svobodě.

Pěti mužům hrozí až dvacet let vězení, neboť jsou obviněni z pokusu o vraždu spáchanou z "jiné zavrženíhodné pohnutky". Rasové motivy zatím v obvinění chybí.

"Já jsem šel kolem a když jsem slyšel, co se tam děje, tak jsem nahlédnul dovnitř a spíš jsem naopak pomáhal lidem, kterým tam bylo ublíženo,“ obhajoval se již dříve v TV Nova Sinu.

"Utekl jsem protože mi policisté tady v Novém Boru a na českolipským okresu vyhrožovali. Konkrétně tak, že by se zbloudilá kulka do mě mohla trefit,“ vysvětloval svůj útěk do zahraničí. „Tam, kde jsem žil, tam by mě nikdy nikdo nenašel. Ale já jsem se vrátil z toho důvodu, abych to tu dal na pravou míru,“ dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…