Pojďte v neděli do průvodu, ponesou Václava. Svolává to Nadace Charty 77

15.02.2017 20:21

Průvod, který doprovodí zvon Václav na jeho cestě do pražského kostela sv. Havla, začíná v neděli 5. března přibližně v 16:15 na Hradčanském náměstí. Média o tom informovala Nadace Charty 77.

Pojďte v neděli do průvodu, ponesou Václava. Svolává to Nadace Charty 77
Foto: Město Bohumín
Popisek: Přesun kostelních zvonů.

Zvon Václav byl ulit v rakouském Innsbrucku díky výtěžku z veřejné sbírky. Od pátku 10. 2. je zvon k vidění v kostele sv. Havla v Havelské ulici na Starém Městě, a to každý den od 14 do 18 hodin.

V neděli 5. března bude brzy ráno zvon převezen do katedrály sv. Víta na Pražském hradě, kde bude požehnán v rámci ekumenické bohoslužby celebrované kardinálem Dominikem Dukou. Bohoslužba začíná ve 14 hodin.

Po bohoslužbě v cca 16 hodin bude zvon na Hradčanském náměstí naložen na vůz, který jej odveze ke kostelu sv. Havla. Tam bude ihned vyzdvižen do zvonice a ve 20 hodin se poprvé rozezní nad Prahou. „Přineste si s sebou jakýkoliv zvonek, ať mu na tuto cestu zazvoníme,“ vyzývají organizátoři veřejnost.

V čele průvodu bude čtyřspřeží starokladrubských vraníků zapřažené v arcibiskupském kočáře z Národního hřebčína Kladruby nad Labem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…