Pokus o znásilnění zdravotní sestry v Praze: Imigrant je venku z basy

12.12.2016 12:10

Případ mladého Afghánce, jenž měl údajně obtěžovat sestřičku v Nemocnici Na Bulovce, hýbe českou mediální a politickou scénou. Mladík je totiž synem otce, jenž pracoval pro českou armádu a získal za to zde i s rodinou trvalý pobyt. Další podrobnosti v případu přinesl server Seznam Zprávy.

Pokus o znásilnění zdravotní sestry v Praze: Imigrant je venku z basy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nemocnice Na Bulovce

Devatenáctiletý obviněný je synem Saída, muže, jenž šest let překládal tuzemským vojákům ve válce v Afghánistánu. Když muži hrozila odveta radikálního Tálibánu, přesídlili jej vojáci do Prahy. Mladík je nyní obviněn z pokusu o znásilnění sestřičky na infekčním oddělení, před týdnem byl propuštěn z vazby. Podle serveru proto, že obhájkyně Afghánce poukázala na vazební nezákonnost. 

„Řešila to už policie, ale v lůžkové části žádné kamery nejsou, takže jsme žádné obrazové záznamy nenašli,“ řekl k případu, jenž se stal na konci října, mluvčí nemocnice Martin Šalek. Navíc podle všeho neexistují přímí svědci. Sestřička sice křikem přivolala kolegy, ale ti prý dorazili až ve chvíli, kdy se žena podle svých slov stačila sama ubránit. Bratr obviněného, s nímž tam byl, prý zřejmě také nic neviděl, neboť mladík měl zdravotní sestru odvléci na jiný pokoj.

Mladíkova obhajoba pak hovoří o tom, že v incidentu rozhodně nešlo o sexuální útok, ale o špatné porozumění cizincovým gestům kvůli jazykové bariéře.

„V prvé řadě měl milý pán vysvětlit svému synovi, jak se má v naší zemi chovat, hlavně k ženám. To, že on má obavu o svou rodinu, mě vůbec nedojímá, jelikož to, čím si procházím já, je daleko horší. (...) Vezměte si tuto rodinu k sobě domů, chovejte se k nim slušně, s úsměvem, starejte se o jejich děti... Možná se vám ‚odmění‘ jako mně. Přeji vám takové ‚klidné‘ noci, jako mám já...,“ napsala žena v emotivním mailu, který z obavy z prozrazení svého jména odeslala ze schránky své známé,“ měla napsat redakci Seznam Zprávy napadená žena. Ke schůzce s ní však nedošlo, neboť jí to advokát nedoporučil. 

Původní text ZDE.

Ministerstvo obrany se nechce k celému případu vyjadřovat. „Jen zvažte, jestli skutečně chcete označovat pokus o znásilnění jako znásilnění. Asi se shodneme, že je v tom jistý rozdíl,“ uvedl ministr obrany Martin Stropnický (ANO).

Někteří politici si však naopak servítky neberou. Podle místopředsedy KSČM Josefa Skály je muž nadržený špindíra, senátor Jaroslav Doubrava (Severočeši.cz) by jej vykastroval a europoslanec z ČSSD Jan Keller se podle serveru přimlouvá, aby v případě prokázání jeho viny dostal „zcela legální, ale exemplární trest“. „Všechna tato vyjádření padla ještě předtím, než Seznam popsal, jak se obviněný muž do Česka dostal a že není uprchlíkem,“ dodává Seznam Zprávy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…