Policejní odborový předák promluvil o strážcích zákona a uprchlících

12.08.2015 22:58

Ministerstvo vnitra získalo od šéfa státní kasy Andreje Babiše (ANO) pro příští rok tři miliardy korun navíc, a to především na platy policistů a hasičů. Bude to ale stačit, jestliže vezmeme v potaz především panující uprchlickou krizi? Ve středečních Událostech, komentářích České televize o tom hovořil předseda Nezávislého odborového svazu Policie ČR Milan Štěpánek.

Policejní odborový předák promluvil o strážcích zákona a uprchlících
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Hned v úvodu host zdůraznil, že nejen policisté nedostávají žádné peníze „navíc“, jen jim je dorovnáváno plošné snížení platů, které učinila předchozí pravicová vláda. Stejně tak je třeba přijmout nové policisty, protože v minulých letech se jejich nábor zastavil. Peníze napomohou i k tomu, že policisté budou mít pro výkon svého povolání kvalitnější vybavení.

Pokud jde o uprchlickou krizi, občané by neměli v ulicích poznat, že strážci zákona musejí řešit i uprchlickou krizi. „Občané by to neměli poznat, protože policisté budou sloužit navíc a zaslouží si za to také patřičné ohodnocení,“ konstatoval Štěpánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…