Chovanec chce navýšit rozpočet vnitra o více než čtyři mld. Kč

12.08.2015 10:40

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) chce získat do rozpočtu resortu na příští rok přes čtyři miliardy korun navíc. Řekl to dnes novinářům před jednáním s ministrem financí Andrejem Babišem (ANO). Peníze chce na rozvoj policie, hasičů a řešení uprchlické krize.

Chovanec chce navýšit rozpočet vnitra o více než čtyři mld. Kč
Foto: red
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Na letošek má vnitro schválený rozpočet 55,1 miliardy korun, Babiš podle informací z poloviny června navrhuje vnitru rozpočet na příští rok 55,83 miliardy ko­run.

Chovanec před jednáním uvedl, že chce 2,6 miliardy, které jeho resort potřebuje na rozvoj policie a hasičů. Peníze by podle Chovance šly na posílení počtu hasičů i policistů, na zvýšení platů či modernizaci techniky. Vnitro chce v příštích čtyřech letech zvýšit počet policistů o 4000. Nyní u policie slouží zhruba 40 000 lidí.

Mírně zvýšit by se podle Chovance měl i počet hasičů. „Budeme s panem vicepremiérem diskutovat o možnosti posílit mzdové prostředky pro hasiče, protože tam není kde brát a bez schválení vládou není možné přesouvat v kapitolách,“ doplnil Chovanec.

Dalších přes 1,5 miliardy vnitro potřebuje na řešení uprchlické krize. V příštím roce by totiž mohlo do Česka přijít 5000 až 7000 běženců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…