Policejní prezident Tuhý se postavil před kamery a spustil: Mrzí mě to, ale...

09.06.2016 19:24

Nejvyšší představitel policie Tomáš Tuhý před kamerami České televize okomentoval záměr šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Roberta Šlachty opustit řady policie. V útvaru prý narazil na určitý odpor k reorganizaci, ale policie musí reagovat na proměny v oblasti zločinu.

Policejní prezident Tuhý se postavil před kamery a spustil: Mrzí mě to, ale...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Tomáš Tuhý

Policejní prezident Tomáš Tuhý okomentoval plán Roberta Šlachty odejít do civilu. „Samozřejmě že každá reorganizace s sebou nese některé problémy. Ne každý tuto reorganizaci dobře nese. Já jsem zaznamenal odpor některých lidí, ale žádný konkrétní dokument nemám,“ shrnul Tuhý.

Šlachta se svým týmem odváděl velmi dobrou práci a Tuhý by byl rád, kdyby Šlachta působil i dál v rámci nově vznikajícího útvaru. Šlachtův záměr prý prezidenta velmi mrzí. „Pokud tady byla obava, že to ohrozí některé kauzy, tak ty má pod dohledem státní zástupce a na tom se nic nemění,“ zdůraznil Tuhý.

Policie však musí reagovat na novou trestnou činnost, na kyberkriminalitu a tak podobně. I policie je struktura, která se vyvíjí, ale to neznamená, že by její členové přestali pracovat na některých kauzách. To prý v žádném případě nehrozí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…