Policisté i jejich manažeři selhali, Lessy odpovědnost necítí

27.03.2012 22:51

Manažeři selhali a policisté špatně kvalifikovali trestný čin. Zároveň tím pádem Janouška zajistili, místo aby jej zadrželi, upozorňuje policejní prezident Petr Lessy. Generální policejní inspekce bude podle slov šéfa české policie ještě prověřovat, zda Janoušek například prostřednictvím mobilního telefonu nevolal někomu od policie. Petr Lessy to naznačil v Událostech, komentářích.

Policisté i jejich manažeři selhali, Lessy odpovědnost necítí
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Policejní prezident Petr Lessy

Policejní prezident Petr Lessy se omluvil za postup policie při páteční nehodě lobbisty Romana Janouška. Uvedl, že šlo o selhání policie. Lessy zároveň vyzval k „vyvození odpovědnosti“ i šéfa pražské policie Martina Ondráška. Případ navíc odebral pražské policii a předal ho do Hradce Králové.

Podle Lessyho šlo v případě zásahu proti lobbistovi a silničnímu pirátovi Romanu Janouškovi jak o pochybení policistů, tak o Ondráškovo manažerské selhání. „Manažeři pražské policie buď nevěděli, anebo byli nečinní,“ upozorňuje Lessy.

Policisté to Janouškovi nebudou chtít natřít, slibuje Lessy

Výzvu k rezignaci bude šéf pražských policistů Martin Ondrášek zvažovat. Lessy přitom říká, že šetření zásahu proti Janouškovi ještě nekončí. Generální inspekce české policie bude mít možnost sledovat, kam Janoušek volal, zda nedošlo k nějakému ovlivňování policejních vyšetřovatelů.

V první fázi prý byla příčinou pochybení určitá nezkušenost policistů. Podle Lessyho se totiž nejednalo pouze o nedbalostní trestní čin. Tím bylo pouze nabourání auta později úmyslně přejeté ženy. „S takovými případy nemají silniční policisté zkušenosti,“ přiznává Lessy.

Janoušek měl být tím pádem zadržen, ale byl jen zajištěn. Z důvodů těchto pochybení a pro transparentnost vyšetřování proto Lessy přeložil nehodu policistům v Hradci Králové.

Toho, že by pod vlivem veřejného mínění chtěli policisté Janouškovi vyšetřování lidově řečeno „osolit“, se Lessy neobává.

Sám Petr Lessy žádnou odpovědnost necítí a nevyvozuje. Jedná se prý o problém daného krajského policejního manažera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…