Policisté v Praze posílili hlídky a monitorují dopravu

03.06.2013 10:22

Pražští policisté mají prodloužené služby až na dvojnásobek a policejní hlídky dohlížejí na řidiče na zhruba 25 místech v metropoli. ČTK to sdělila mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Policisté v Praze posílili hlídky a monitorují dopravu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nuselský most

"Ve spolupráci s magistrátem hlavního města monitorujeme dopravu a máme hlídky na 25 místech," řekla ČTK mluvčí pražské policie Jana Rösslerová. Největší problémy jsou podle ní v centru Prahy. "Lidé hledají komplikovaně objízdné trasy, často nerespektují situaci a vjíždějí, kam nemají. Vyzýváme proto všechny řidiče, aby omezili vjezdy do centra a vždy respektovali výzvy policistů," uvedla Rösslerová.

V pohotovosti jsou kromě dopravních policistů také pořádkové nebo motorizované jednotky. Podle Rösslerové mají někteří policisté prodlouženy služby z 12 na 24 hodin, mezi nimi prý například vyšetřovatelé dopravních nehod.

Podle dopravního zpravodajství na webových stránkách Technické správy komunikací je nyní nejhustší provoz na Nuselském mostě, ve Wilsonově ulici v Praze 7 a na mostě Barikádníků ve směru do centra. Na všech komunikacích je podle webu nejvyšší stupeň číslo pět. Některé komunikace jsou kvůli velké vodě zcela uzavřeny, mezi nimi například na jihu města Strakonická ulice a na severu Roztocká vedoucí z Podbaby směrem na Roztoky u Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …