Policisté zajistili na Jihlavsku sedm migrantů ze Sýrie

01.10.2015 19:30

Policisté zajistili tento týden na Jihlavsku sedm migrantů ze Sýrie, z toho tři dospělé a čtyři děti ve věku od tří do 13 let. V osobním autě je převáželi dva občané Švédska. Cizince i s dětmi policisté eskortovali do záchytného zařízení Bělá-Jezová. Oba Švédové byli zadrženi. ČTK to dnes sdělila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. "V současné době probíhá řízení o předání cizinců zpět na území Rakouska podle příslušných mezinárodních dohod," uvedla mluvčí.

Policisté zajistili na Jihlavsku sedm migrantů ze Sýrie
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Kvůli podezření ze spáchání přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení hranic ve formě spolupachatelství byli oba Švédové zadrženi a policisté cizinecké policie zahájili úkony zkráceného přípravného řízení. Byl také podán návrh na propadnutí vozidla, jímž cizinci cestovali.

Na přeplněné osobní auto s cizinci upozornil policisty občan v úterý 29. září krátce po 14:00 na linku tísňového volání 158. Volající uvedl, že na parkovišti u benzinové čerpací stanice na silnici I/38 na Jihlavsku se pohybuje osobní vozidlo Opel Astra Combi se švédskou registrační značkou, v němž je výrazně více lidí, než je povolený počet.

Policejní hlídka během půl hodiny vozidlo zastavila na silnici I/38 v katastru obce Červený Kříž. Auto řídil šedesátiletý Švéd, spolujezdcem byl jeho šestadvacetiletý krajan. Muži přepravovali na zadním sedadle a v zavazadlovém prostoru auta sedm běženců. "Vozidlo s běženci přijelo z Rakouska a mělo namířeno přes Českou republiku, Německo a Dánsko do Švédska. Syřané při policejní kontrole nepředložili platné doklady opravňující je k cestě a pobytu na území České republiky," uvedla mluvčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…