Policisté zaznamenali nový trend. Za volantem přibývají drogy

09.08.2012 21:06

Podle policistů přibývá případů řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem drog. Oproti první polovině loňského roku jich nachytali o 300 více. Dalším problémem je i řízení po požití alkoholu, kdy dvě třetiny takových nehod zaviní řidiči s více než jedním promile.

Policisté zaznamenali nový trend. Za volantem přibývají drogy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní nášivka

Policie během prázdnin zaznamenala na jedné straně negativní čísla, zároveň i pozitivní. Ubylo celkově nehod, při nichž měl řidič v krvi alkohol. „Ale je tady jedna věc, která je velmi vážná. U dvou třetin nehod, které jsou způsobeny pod vlivem alkoholu, je naměřená hodnota přes jedno promile,“ uvedl však ředitel Služby dopravní policie Leoš Tržil.

„Když už řidiči pijí, dají si více než jedno pivo. A tyto nehody mají mnohem tragičtější následky co do počtu úmrtí i těžkých zranění,“ dodal. V létě navíc takových případů přibývá, jelikož je volno, ale i vyšší teploty, které mají na alkohol v těle vliv.

Další problém, který policisté zaznamenali, jsou drogy. V prvním pololetí chytili více než 2500 řidičů, kteří byli pod vlivem drog. To je ale o 300 případů více, než kolik policisté zaznamenali loni ve stejné době.

„Drogy sice zatím nejsou tak častým jevem, ale přesto v této oblasti zaznamenáváme nárůst. A to jak dopravních nehod, tak obecně u řidičů, které zastavíme při silničních kontrolách,“ doplnil Tržil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

14:40 Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

Jako každý rok se v Kolíně i letos bude konat festival dechovky Kmochův Kolín. Na své si nicméně při…