Politici u Parkanové chybují. Nechte rozhodnutí na soudcích, radí komentátor

20.06.2012 10:29

Navzdory tomu, co tvrdí, vynášejí jak koaliční, tak opoziční poslanci soudy nad exministryní obrany Vlastou Parkanovou (TOP 09). Podle komentátora MF Dnes tak činí bez důkladnější znalosti celé kauzy, s níž si neví rady ani odborníci, a tím tak ještě více poškozují obraz politiky v očích veřejnosti. Nejlépe by bylo, kdyby mlčeli a nechali rozhodnout nezávislé soudy.

Politici u Parkanové chybují. Nechte rozhodnutí na soudcích, radí komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlasta Parkanová

Otázka vydání či nevydání exministryně obrany Vlasty Parkanové (TOP 09) má podle komentátora MF Dnes Karla Steigerwalda řadu rovin, mandátovému a imunitnímu výboru není co závidět. Zvlášť když vezmeme v úvahu, že se Parkanové v minulosti zastal i dnešní stínový premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), který teď hlasitě požaduje její vydání, protože nepožádala o nezávislý posudek, který se ovšem podle Sobotky samotného prakticky nedal získat.  

Lidové soudy

„Veřejný soud nad Parkanovou už běží a nikdo mu nezamezí. Obvinění, to je vždy pro veřejnost sousto. Je to soud s mnoha žalobci, žádným soudcem a libovolnými důkazy, jejichž hodnotu nikdo neprověřuje. Takové soudy známe z minulosti. Nevynášely se v nich přímo rozsudky, postačil trest mediální: a ten se nedal ani prověřit, ani odvolat. Nejvyšší trest dostávala spravedlnost, proto je dnes tak oškubaná. Kauza Parkanové se k takovému soudu hodí. Je složitá, plná odborných znalostí, které má málokdo, a poletují v ní velké peníze a velké rozhořčení,“ shrnuje komentátor.

Chyb se podle autora dopouštějí jak poslanci opoziční, tak poslanci koaliční. Oba tábory totiž vynáší nejrůznější soudy bez podrobnějších znalostí. Levice se snaží Parkanovou ukázat v co nejhorším světle a ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) zase mluví bezmála o neodůvodněných čarodějnických procesech. Oboje je špatně. Nejlépe by podle Steigerwalda zákonodárci udělali, kdyby se zdrželi komentářů a nechali rozhodnout nezávislé soudce.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…