Politika nesmí být nekřesťanská, vtipkuje šéf lidovců v klipu známého režiséra

20.09.2013 20:14

Předseda KDU-ČSL v předvolebním spotu tvrdí, že křesťanskodemokratický proud vždy vyznával hodnoty jako pravda, láska, zodpovědnost, solidarita nebo naděje. A tyto hodnoty by lidovci chtěli do politiky zase vrátit. V posledních letech nebylo o křesťanských demokratech příliš slyšet a podle šéfa lidovců je to proto, že nebyli namočeni do žádného skandálu.

Politika nesmí být nekřesťanská, vtipkuje šéf lidovců v klipu známého režiséra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„Bohužel to, co tady dneska prožíváme, to je hluboká krize hodnot. Naštěstí i u nás už vyrůstá nová generace normálních, slušných a hlavně nezkorumpovatelných politiků. A právě takovým je Pavel Bělobrádek,“ říká v předvolebním klipu europoslankyně Zuzana Roithová, neúspěšná kandidátka na prezidentku v přímé volbě prezidenta.

Ve prospěch KDU-ČSL promluvil i režisér klipu Filip Renč. Ten serveru Novinky.cz prozradil, že vždy volil pravici a křesťanské demokraty vidí jako jedinou správnou pravici, protože ODS je v tuto dobu v rozkladu.

Politika nemusí být nutně křesťanská, hlavně nesmí být nekřesťanská, prohlašuje v klipu sám Bělobrádek, který slibuje, že se po volbách rozhodně nespojí s komunisty a lidovci ani nepodpoří žádnou vládu, která by byla na hlasech komunistů závislá. Lidovci hlásí, že přináší novou naději do politiky a lepší politickou etiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…