Polsko hlásí oběť metanolu. Není jasné, odkud pocházel

22.09.2012 19:40

V polském Płocku zemřel na otravu metanolem 47letý muž. Dalšího muže, v jehož těle byla také zjištěna přítomnost nebezpečné látky, hospitalizovala tamní nemocnice. Muž je ve vážném stavu.

Polsko hlásí oběť metanolu. Není jasné, odkud pocházel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Částečná prohibice. Z regálů prodejen musel nařízením vlády zmizet veškerý alkohol s 20 procenty alkoholu a výše

Informoval o tom polský server gazeta.pl.

"Předběžné závěry nenaznačují původ metanolu z České republiky," řekl Christopher Sand, mluvčí policie města Płocku, ležícího asi 100 kilometrů od Varšavy. Sand dodal, že se jedná o dva samostatné případy.

V souvislosti s kauzou s pančovaným alkoholem v sobotu informoval portál tvn24.pl, že polská policie zadržela na jihu země Slovenku, která prodávala nekolkovaný a podezřelý alkohol z České republiky.

Metanol se zatím neprokázal

Žena prodávala alkohol na tržišti ve městě Tarnowskie Góry. Policie během kontroly nalezla 71 lahví bez kolků, mezi kterými byly i čtyři kusy opatřené etiketami, před kterými Česko varuje.

Polské úřady již několik dní provádějí kontroly obchodů a podezřelého alkoholu. Zajistily zatím více než 159 tisíc lahví alkoholu. V žádném ze zhruba sta vzorků, které zatím vyhodnotily, se nebezpečný metanol neprokázal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

13:30 „Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

Hosty pořad první části Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News byli ministr zahraničí Jan Lipavs…