Pomsta podnikatelce za útok na Babiše v televizi? Zde je reakce ministra financí

05.06.2015 15:55

„Je to absurdní.“ „Provokace.“ Takto zametl vicepremiér Andrej Babiš (ANO 2011) s názory, které kolují po internetu v souvislosti s pořadem Máte slovo na téma EET. Podnikatelka, která se v něm hlasitě projevovala proti Babišovi, totiž tvrdí, že na ni hned druhý den přišla kontrola ze Státní správy sociálního zabezpečení.

Pomsta podnikatelce za útok na Babiše v televizi? Zde je reakce ministra financí
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Vicepremiér Andrej Babiš

Na sociálních sítích se rozběhly debaty o tom, že odplatou za nesouhlas s vicepremiérem Andrejem Babišem (ANO 2011) prý může být i kontrola od úředníků. Babiš informaci smetl takto: „Je to absurdní. A opět to přináší Antibabiš server. Tato kontrola spadá pod Marksovou. Považuji to za provokaci,“ reagoval pro ParlamentníListy.cz vicepremiér Andrej Babiš. Velmi rychle se totiž internetovým prostředím začalo šířit podezření, že poté, co podnikatelka Petra Fenclová důrazně nesouhlasila v pořadu Máte slovo se šéfem státní kasy, přišla prý odveta. Babiš nařčení rázně odmítá.

Fenclová: „To máte příkazem?“ Prý ano... „To mám za včerejší TV?“

Jak vyplynulo z vyjádření na Facebooku, podnikatelka se domnívá, že někdo hned druhý den po odvysílání pořadu poslal do její provozovny úřednici, aby ji prověřila. „A je zde reakce státního aparátu...,“ píše Fenclová. Její obchod měla navštívit podle informací na Facebooku podezřelá zákaznice, která si prohlížela zboží a opisovala otevírací dobu. „Nezdála se mi, tak jsem šla za ní... A ejhle! Za paní jsem došla až ke správě sociálního zabezpečení...,“ popsala. Úřednice se pak ptala, proč se o její podnik zajímá: „U dveří ji zastavím a ptám se ‚To máte příkazem?‘ Prý ano... ‚To mám za včerejší TV?‘ Opět přikývnutí...,“ píše na sociální síti.

U Jílkové se rozběhla ostrá diskuse. Nechybělo bučení

Pořad Máte slovo s Michaelou Jílkovou byl tento týden obzvlášť výbušný. Celá hodina se nesla v duchu značně temperamentní diskuse a došlo i na bučení. To vše na téma elektronická evidence tržeb. „Já se postavím tady vedle kolegy a vy mi řekněte, kdo z nás dvou krade,“ vyzvala například výrobkyně šperků Petra Fenclová. Pak Babišovi vmetla, že staví celou společnost proti živnostníkům, když z nich dělá zloděje. Andrej Babiš pak v pořadu mimo jiné zmínil: „My teď snižujeme daně, snižujeme podporu hazardu. Oni tu dvacet pět let nic nedělali, jen podvody (pohled k zástupci ODS). My to teď děláme. Ale my taky potřebujeme mít dost peněz na důchodovou reformu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…