Poslanci Klausovi zrušili pondělní blog. Ale občas jej prý na web pustí

29.07.2019 19:57

Na serveru Novinky.cz už nebude vycházet pravidelný pondělní blog poslance a šéfa nového hnutí Trikolóra Václava Klause ml., jelikož se podle šéfredaktora Novinek Vladimíra Dušánka Klaus mladší stal lídrem Trikolóry, a nyní by tak mohli být Novinky vnímány jakožto jeho neoficiální platforma. „Od té doby, co se stal lídrem politického hnutí Trikolóra, nám vznikl problém, neboť se z běžného komentujícího poslance stal významným hráčem na jiném poli a Novinky by mohly být vnímány jako jeho neoficiální platforma,“ vysvětlil v prohlášení Vladimír Dušánek s tím, že se Klaus ukázal jako „bystrý a nekonvenční autor, byť někdy až příliš ideologický“.

Poslanci Klausovi zrušili pondělní blog. Ale občas jej prý na web pustí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus ml.

Anketa

Myslíte, že volební blok ODS, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN vyhraje parlamentní volby?

4%
96%
hlasovalo: 11980 lidí
Ještě v neděli Václav Klaus mladší na svém Facebooku avizoval pravidelný pondělní komentář na serveru Novinky.cz. „Trikolóra se nepřipojí k ústavní žalobě na prezidenta. Více v zítřejším textu na Novinky.cz,“ napsal poslanec v neděli. Komentář ale v pondělí nevyšel, podle Klause ml. vyjde až v úterý. „Můj článek bude na Novinkách až zítra,“ uvedl politik a doplnil, že si jeho příznivci mohou přečíst na pondělí čtení z ekonomického oddělení jeho strany, jímž je náš rozhovor s ekonomkou Markétou Šichtařovou.

Podle šéfredaktora Novinek Vladimíra Dušánka se Klaus ml. v průběhu let, kdy komentáře psal, ukázal jako bystrý autor, ale v momentě, kdy se stal lídrem politického hnutí Trikolóra, se redakce rozhodla jeho pravidelné pondělní komentáře zrušit a nahradit občasnými komentáři.

„Václav Klaus ml. se ukázal jako bystrý a nekonvenční autor, byť někdy až příliš ideologický. Ale proč ne? Jeho čtenářská obec byla a je velice početná. Jeden jeho sloupek navštíví někdy více uživatelů než např. celý server Forum24.cz. Od té doby, co se stal lídrem politického hnutí Trikolóra, nám vznikl problém, neboť se z běžného komentujícího poslance stal významným hráčem na jiném poli a Novinky by mohly být vnímány jako jeho neoficiální platforma,“ uvedl Vladimír Dušánek v prohlášení, které zveřejnila redakce Novinek. „Proto jsme se rozhodli zrušit jeho pravidelné pondělní sloupky a po vzájemné dohodě je nahradit občasnými komentáři na aktuální politická témata,“ dodává.

„Redakce Novinek se někdy před pěti lety rozhodla vytvořit skupinu pravidelných externích komentátorů, a to tak, aby bylo pokryto pokud možno celé české demokratické názorové spektrum. Václav Klaus ml. byl osloven, souhlasil a od 14. dubna 2014 začaly v nově zřízené rubrice Komentáře vycházet každé pondělí jeho sloupky. Dalšími novými pravidelnými přispěvateli byli Jiří Pehe, Thomas Kulidakis, Jaroslav Šonka a další. Někteří zůstali dodnes,“ napsal pak Vladimír Dušánek k situaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Váš umělec David Černý: Ročně 12 milionů od města Prahy a další dotace

7:10 Váš umělec David Černý: Ročně 12 milionů od města Prahy a další dotace

Umělec David Černý se v debatě o svém nejnovějším díle „motýlů“, visících nad pražskými ulicemi, dov…