Poslanci a senátoři by zvolili Zemana

21.01.2013 22:18

Kdyby ze dvou zbývajících kandidátů na Hrad vybírali poslanci a senátoři, těsně by zvítězil Miloš Zeman. Karel Schwarzenberg by prohrál těsně – o 5,5 procenta. Ukázal to průzkum serveru Aktuálně.cz.

Poslanci a senátoři by zvolili Zemana
Foto: hns
Popisek: Miloš zeman a Karel Schwarzenberg

Na výzvu serveru zapojit se do virtuální prezidentské volby reagovalo - a o jméno svého favorita se nakonec podělilo - 122 poslanců a 43 senátorů. Schwarzenberg totiž sice ve sněmovně vyhrál o sedm hlasů, nicméně velké množství zákonodárců neodpovědělo (jak už vyplývá z velikosti vzorku) a třeba v případě ODS se našlo také poměrně dost lidí, kteří navzdory deklarované stranické podpoře Karlu Schwarzenbergovi nechtěli jméno svého kandidáta říct.

Výjimečná možnost si vybrat

"Při této volbě nikoho nezastupuji, můj hlas je jenom můj. Užívám si té výjimečné možnosti," komentoval to jeden z členů ODS. Naopak velmi otevření byli poslanci z klubu TOP 09 - STAN. "Zcela určitě a veřejně volím Karla," reagovala například Renáta Witoszová a její odpověď dobře ilustruje reakce mnohých jejích spolustraníků.

"Čtvrté místo Jirky Dienstbiera mně nedává jinou možnost, pokud nechci na Hradě Schwarzenberga - a to nechci - než aktivně volit Zemana. Tak, jak doporučila ČSSD," okomentoval svou volbu Zdeněk Škromach.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…