Poslanci jsou pro partnerství EU a Iráku

07.02.2013 12:56

Sněmovna dnes schválila dohodu o partnerství mezi Evropskou unií a Irákem. Obsahuje například závazek spolupráce při potírání a předcházení terorismu. Dohoda je podle ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (TOP 09) zcela v souladu se zájmy české zahraniční politiky. Senát úmluvu odsouhlasil už koncem ledna.

Poslanci jsou pro partnerství EU a Iráku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Členské státy unie podepsaly dohodu s Bagdádem loni v květnu v Bruselu. Dokument má být podle vlády hlavní hybnou silou pro podporu Iráku ze strany unie.

Obě strany se v dohodě například zavazují bojovat proti terorismu a předcházet mu. Spolupracovat chtějí například výměnou informací o teroristických skupinách a jejich podpůrných sítích.

Dohoda se kromě politického dialogu, obchodu a investic týká i spolupráce v energetice, dopravě, školství nebo například ochrany lidských práv. Unie a Irák si v dohodě navzájem udělily doložku nejvyšších výhod.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…