Poslanci se dnes jen předvádějí u pultíku. Ale časem se posuneme, slíbil Babiš čtenářce

29.07.2017 12:13

Čtenářka serveru ParlamentníListy.cz, se zeptala Andreje Babiše (ANO), proč o sobě tvrdí, že není politik, ale spíš manažer. Čtenářka šéfovi hnutí ANO připomíná, že zákony, kterými se musí řídit všichni lidé v této zemi, se schvalují ve Sněmovně. V té Sněmovně, kterou Babiš nejednou označil za žvanírnu. Dáma chtěla vědět, zda si je Babiš vědom toho, že je Poslanecká sněmovna důležitá. Napsala také politikovi-nepolitikovi, že mu přeje hodně úspěchů.

Poslanci se dnes jen předvádějí u pultíku. Ale časem se posuneme, slíbil Babiš čtenářce
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ve Vlčnově se konala tradiční jízda králů a byli tam i někteří politici

„... zákony se schvalují ve Sněmovně a s tím nic neuděláte, jedině tak výborný zákon, že většina bude pro, ale to musíte v té Sněmovně být a být politikem. Manažeři zákony nedělají. Uvědomujete si to, já vám věřím, že ano. Přeji hodně úspěchů,“ napsala dáma bývalému vicepremiérovi.

Babiš odvětil, že úkolem zákonodárců je schvalovat zákony a reagovat na změny ve společnosti, ale sám se prý vždy vnímal spíš jako ministr a ministerskou funkci chápe jako manažerskou.

„A být ministrem je pro mě skutečně manažerská funkce, protože ministr řídí své kolegy a určuje celkový směr svého resortu. Manažer – nebo říkejme klidně ředitel – by měl být člověk, který vyniká nejen schopností přemýšlet, ale i odvahou udělat zásadní rozhodnutí a taky musí mít v sobě urputnost svoje rozhodnutí naplňovat. A v tom se cítím být doma,“ odpověděl den před svou svatbou Babiš.

Bývalý ministr financí se obratem pochválil, že se mu jako schopnému manažerovi podařilo snížit státní dluh. O desítky miliard korun.

Nemluvě o tom, že někteří poslanci pracují tak, že zákon nechají sepsat nějakým lobbistům a pak ho v Poslanecké sněmovně prosazují. To je podle Babiše celá práce lidí, kteří obhajují podivné zákony o regulacích pojišťovnictví a jim podobné.

Další otázky a odpovědi naleznete zde

„Máte pravdu, že manažeři zákony nedělají, ale ministři a hlavně premiér musí mít manažerského ducha a s ním pořádně dohlédnout na své kolegy, aby jednali v zájmu občanů. To je právě hlavní problém této vlády: není řízená, každý ministr bojuje za svůj resort, aniž by vnímal všeobecný zájem. Poslanci zdržují a předvádí se u pultíku, místo aby měli třeba jako v Německu omezený čas na projevy. Věřím ale, že se časem posuneme. Mějte se hezky,“ rozloučil se Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…