Poslanec Petr Kořenek: Jediné čapí hnízdo jsem viděl na komíně

30.08.2017 0:00

Poslanec za ČSSD Petr Kořenek byl dalším hostem regionalnitelevize.cz. V pořadu Rozhovor s... se vyjádřil ke kauzám Andreje Babiše, zhodnotil, kam směřuje české školství, vyjádřil se na adresu státních zástupců, ale také pochválil dosluhující vládu i premiéra Sobotku.

Poslanec Petr Kořenek: Jediné čapí hnízdo jsem viděl na komíně
Foto: ČSSD
Popisek: Petr Kořenek

"Zvyšuje se minimální mzda, zvyšovala se životní úroveň, klesala nezaměstnanost i celkové výsledky státního rozpočtu jsou poměrně povzbudivé, " řekl Kořenek a zdůraznil, že vláda podporovala lidi, kteří pracují. "Tato vláda nezvyšovala sociální dávky, snažila se najít opatření, která pomohla zaměstnaným, a to je velmi důležité, protože pracovat se musí vyplatit. Ale vláda nemá jiný nástroj, než podprovat růst minimální mzdy," dodal. 

Na dotaz, zda za výsledky této vlády nestojí spíše ekonomický růst, uvedl: "Vláda podporovala ekonomický růst růstem platů státních zaměstnanců a posilováním spotřeby."

Navzdory tomu vidí na stávající vládě i nedostatky: "Mrzí mě kauzy, které vznikly na konci období, nemělo by se stát, aby jakýkoliv ministr nebo státní úředník využíval kontaktů a vlivu pro to, aby likvidoval konkurenci, to je velká poskrvna na tom vládnutí," uvedl poslanec a dodal: "Možná jsme se měli více věnovat zákonu o sociálním bydlení, pak je to otázka památkového zákona, který nebyl schválen, ale z té mojí oblasti mě velmi mrzí, že po mnoha měsících příprav nebyl schválen kariérní řád učtelů. To, že 27 let mluvíme o přípravě kariérního řádu a dodnes ho nemáme, je pro mě velkým zklamáním," podotkl. 

 

 

Kořenek se vyjádřil i ke kritickým poznámkám Andreje Babiše na adresu premiéra Sobotky a ministra vnitra Chovance.  Babiš podle něj nemá pravdu, když říká, že premiér vládu neřídí a je ve vleku šéfa odborů Středuly. "Vláda funguje a funguje celé 4 roky.  Není to ale řízení, jak si představuje předseda koaliční strany, ale je to řízení konsenzuální," uvedl Kořenek.  

Kořenek se také vyjádřil ke kauze Čapí hnízdo. "Jediné čapí hnízdo jsem viděl na komíně. Byl to Babiš, který upozornil, že tam něco není v pořádku. Při vysvětlování se do toho zapletl  sám," uvedl s tím, že kauza nicméně podle něj volební výsledek neovlivní. Spíš naopak propaguje dotčenou osobu víc, než by se patřilo.

Za jistých okolností nezavrhuji ani Zemana

K volbě prezidenta poslanec Kořenek uvedl, že v tuto chvíli nevidí kandidáta, kterého by si vybral. "Za jistých okolností nezavrhuji ani současného prezidenta, protože má zkušenost, i když občas jsem zaskočen některými jeho vyhlášeními." 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…