Poslanec Vondra reportuje ze Štrasburku. O velké blamáži „Jupitera“ Macrona

22.10.2019 19:10

Europoslanec Alexandr Vondra (ODS) se s českými spoluobčany podělil o informace, co se děje v srdci EU. Francouzský prezident Emmanuel Macron tam prý tvrdě narazil. Jeho majestát se podle Vondry otřásl v základech. Zde je důvod.

Poslanec Vondra reportuje ze Štrasburku. O velké blamáži „Jupitera“ Macrona
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Vondra

Alexandr Vondra se rozhodl podělit se s českými občany o to, co se momentálně děje v srdci EU, které nyní leží ve Štrasburku. Francouzský prezident Emmanuel Macron tam od evropských poslanců dostal lekci, po které se údajně pořádně urazil.

„Při grilování komisařů neprošli kandidáti z Maďarska, Rumunska a – světe div se – také z Francie. Sylvii Goulardovou, která měla dostat na starosti veledůležitý vnitřní hospodářský trh, příslušný výbor odmítl kvůli konfliktu zájmů. Kdysi si jako poslankyně EP najala fiktivní asistenty,“ napsal Vondra na sociální síti Facebook.

„Takže francouzský prezident Emmanuel Macron se naštval. Ne na Goulardovou, ale na EP, protože Francie byla jejím odmítnutím postavena na úroveň ‚špinavých‘ Maďarů a Rumunů. Majestát prezidenta, který sám sebe kdysi přirovnal k Jupiterovi, se otřásl v základech. Teď musíme čekat, až najde náhradu, a on zase našlapovat opatrněji, aby se blamáž neopakovala,“ pokračoval konzervativní europoslanec.

Nebýt francouzského, ale také rumunského a maďarského případu, europoslanci už by dnes schvalovali novou Evropskou komisi Ursuly von der Leyenové. Takhle se bude nová Komise schvalovat nejdřív v listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…