Poslankyně ČSSD dnes šokovala sněmovnu slovy o homosexuálech a dětech. Marksová ji vyzvala k odchodu ze strany

13.07.2016 21:02

Ostře se do homosexuálních párů pustil nikoliv lidovecký poslanec, kde by se to dalo čekat, ale sociálnědemokratická zákonodárkyně Pavlína Nytrová. „Homosexuálové se budou snažit zrealizovat sex s dětmi,“ prohlásila. Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová ji za to vyzvala k odchodu z ČSSD.

Poslankyně ČSSD dnes šokovala sněmovnu slovy o homosexuálech a dětech. Marksová ji vyzvala k odchodu ze strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavlína Nytrová.

Zmíněného výroku se Nytrová dopustila při projednávání zákona, který by gayům a lesbám, kteří žijí v registrovaném partnerství, umožnil osvojení dítěte druhého partnera.

Posledním krokem, o nějž homosexuálům podle Nytrové půjde, je prosazování snižování věku pro sexuální styk. „Mluvím o tom, jak už to v podstatě opravdu v některých zemích funguje,“ tvrdila. Prohlásila také, že u homosexuálů je nadprůměrný sklon k alkoholu a drogám ve srovnání s heterosexuální společností, vyšší míra výskytu duševních a mentálních poruch, výrazně kratší věk dožití a výrazně vyšší výskyt násilného chování.

„Homosexuální lobby usiluje plíživými postupnými kroky ničit staletí osvědčený model, fungující model rodiny,“ prohlásila Nytrová. Lze podle ní spíše mluvit o neuváženém experimentování na dětech než o upřímnou snahu hájit práva dětí.

„Známou skutečností zůstává, že právě homosexuální páry se v drtivé většině vyznačují vysokou formou promiskuity, která je mnohonásobně vyšší než u běžných heterosexuálních párů. To znamená, že zde rozhodně nelze mluvit o stabilním prostředí, v němž by dítě mělo vyrůstat,“ řekla sociální demokratka.

Měla by přestoupit do jiné strany

„Cítím potřebu se naprosto distancovat od toho, co říkala,“ odmítla Marksová téměř vzápětí slova Nytrové na svém twitterovém účtu a dodala, že Nytrová by si měla přestoupit do jiné strany.

„Je důležité, aby děti vyrůstaly v rodině, která je miluje,“ hájila Marksová právo gayů a leseb žijících v registrovaném partnerství osvojit si dítě partnera či partnerky.

Do konce jednacího dne poslanci zákon nestihli kvůli bouřlivé diskusi projednat, a protože jim začaly prázdniny, k zákonu se vrátí nejdříve na zářijové schůzi sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…