Církev může za mučení, orgie, upalování a křížové výpravy, uhranula čtenáře místopředsedkyně KSČM

14.11.2013 11:36

Místopředsedkyně KSČM Miroslava Vostrá odpovídala čtenářům na svém profilu na ParlamentníListy.cz. Musela čelit dotazu na problémy komunistického režimu, ale rovněž si mohla přečíst podporu v boji proti církevním restitucím, či varování, že je manipulováno svobodnými volbami.

 Církev může za mučení, orgie, upalování a křížové výpravy, uhranula čtenáře místopředsedkyně KSČM
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Jeden ze čtenářů se přiznává, že má neobyčejně kritický názor na dogmatickou katolickou církev, ale rovněž na bolševismus, který je podle něj nejnebezpečnější ideologií dvacátého století. Komunisté podle něj dodnes neodpověděli na otázku, proč se jejich vláda všude zvrhla v diktaturu, vedoucí ke strachu a devastaci. „Není to o  ideologii, ale spíš o lidech, kteří různé ideologie v průběhu mnoha let zneužili. Je to o jednotlivcích, kteří mohou i dnes mnohdy zcela beztrestně zneužít své postavení,“ vysvětlila mu komunistická poslankyně. S názorem tazatele na komunistický režim však prý jednoznačně nesouhlasí.

Další čtenář místopředsedkyni Vostrou chválil za to, jak v nedělní televizní Partii čelila lidovci Danielu Hermanovi ve věcech církevních restitucí. „Jen mě mrzí, proč církvím nepřipomenete, že to jsou právě ony, kdo přinesl a zavedl mučení, orgie, zabíjení, ať už na hranicích, nebo v křížových výpravách,“ klade poslankyni na srdce. Vostrá věří, že během pořadu se nedá říci vše, ale věří, že se ji podařilo uvést aspoň část argumentů.

Další čtenář se pak obořil na jiného tazatele, který psal o tom, co komunisté nakradli. Podle něj měli v té době všichni životní úroveň, každý občan zaměstnání, zdravotní péči a vzdělání zdarma, a nestály se fronty na úřadech práce. Podle Vostré má každá doba svá pro i proti. „Je třeba snažit se především pracovat tak, aby se nám všem v této malé, ale krásné zemi dobře žilo,“ myslí si. Vzájemné hádky a tahanice podle ní plodí pouze nenávist.

Další čtenář pak poslankyni informuje o machinacích, které měly provázet sněmovní volby. „Volební komise protizákonně manipulují s počty hlasů a svou zločinnou činností maří protizákonně svobodné volby,“ líčí čtenář a přidává příklad, kdy kandidát neměl ani jeden hlas, třebaže jej prokazatelně volili tři členové jeho rodiny. Vše prý nakonec bylo vysvětleno jako „nezaviněný omyl“ při přenosu dat do sčítacích archů. Podle Vostré by měli všichni občané, kteří mají podobné poznatky, věc hlásit. „Toto nelze vyřešit diskusí. Je třeba, pokud nějaké podněty jsou, oznámit je na patřičná místa,“ doporučuje poslankyně KSČM.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…